říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

Zasedání kopcové komise se konalo v Náměšti nad Oslavou

Maverick Hill Climb Czech MCR do vrchu Brno 276

V pátek 10. února 2023 se v Náměšti nad Oslavou sešli členové Komise ZAV společně s pořadateli domácích podniků.

Na programu společného jednání bylo krátké zhodnocení loňské sezóny, a především příprava nadcházejícího ročníku MČR v závodech do vrchu.

 Komise ZAV projednala s pořadateli některé připomínky k jednotlivým podnikům MČR 2022 a plány na letošní rok. „Mimo jiné jsme se zabývali přehodnocením maximální propustnosti trati v Náměšti nad oslavou a Ústí nad Orlicí. Po dohodě s pořadateli došlo ke snížení na 140 vozů na Zámeckém vrchu a na 120 vozů na Ústecké jednadvacítce,“ vysvětluje člen komise ZAV Aleš Gänsdorfer a doplňuje: „Dále jsme doporučili pořadatelům vyžadovat od přihlášených jezdců jejich požadavky na velikost plochy v parkovišti závodních strojů, což by mělo usnadnit organizaci této plochy.“

 

Maverick Hill Climb Czech MCR do vrchu Brno 462

 

Do programu jednání bylo dále zařazeno několik bodů týkajících se organizace domácího šampionátu v závodech automobilů do vrchu. „Na naše první letošní zasedání jsme pozvali pořadatele, abychom mohli společně probrat jejich připomínky a podněty. Pro usnadnění práce organizátorů například sjednotíme vzhled startovních čísel, která budou navíc rozdělena podle jednotlivých kategorií. Pořadatele jsme seznámili s důležitými změnami v Národních sportovních řádech a Standardních propozicích naší disciplíny. Pro zjednodušení administrativních úkonů zavedeme do přihlašovacího systému formulář pro bezpečnostní výbavu. Pochopitelně jsme se také zabývali bezpečnostními záležitostmi podniků a posledním bodem bylo prvotní posouzení žádostí o přidělení reprezentační podpory na letošní rok,“ uvedl předseda komise ZAV Jan Koudelka.

 

Maverick Hill Climb Czech MCR do vrchu Brno 607

 

Komise ZAV připravuje na první březnovou sobotu školení jezdců a pořadatelů, na které bude navazovat Slavnostní vyhlášení Mistrovství ČR v závodech automobilů do vrchu za rok 2022. V plném proudu jsou také přípravy na úvodní letošní podnik, který proběhne 1. – 2. dubna 2023 na Autodromu v Brně.

 

Zdroj: Autoklub ČR