říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

Náměšťská jablka spadla přímo pod strom

ZAV BRNO 2023 IMG 5372

 

Alice a Patrik Rybníčkovi jeli svůj první závod kopcového šampionátu Maverick Hill Climb Czech

 

 

Při čtení startovní listiny prvního letošního závodu na brněnském automotodromu mnohé u jmen Patrik Rybníček a Alice Rybníčková muselo napadnout, že úspěšná persona českého motorsportu, vítěz třídy Super Production v rámci mistrovství Evropy a exmistr republiky s Fordem Escort Martin Rybníček, posadil své ratolesti do závodního auta, aby pokračovaly v jeho stopách. Chyba, rozhodně tomu tak nebylo. Pro sedmnáctiletou Alici a dvadvacetiletého Patrika, rodilé Náměšťáky, vyznavače adrenalinových sportů, rozhodně nebyla tátova kariéra ten stěžejní ovlivňující prvek. Když táta ukončil kariéru, Alice nebyla na světě a Patrik chodil do školky.

Tím hlavním hybatelem jejich začátku byl genius loci náměštského Zámeckého vrchu. A to rozhodně nejsou první, které Zámecký vrch inspiroval vrhnout se po hlavě do závodění. U našich juniorů rozhodnutí ,,budeme závodit“ padlo zhruba před rokem.

 

IMG 5587

 

Myšlenka toť navýsost šlechetná, avšak k její realizaci vede cesta trnitá. Nejsložitější bylo přesvědčit maminku a teprve její souhlas mohl spustit kolotoč brigád nutných k získání finančních prostředků. Zároveň začalo hledání vhodného auta, které by bylo vhodné pro začátečníky, avšak s potenciálem pro další rozvoj. Nutno podotknout, že jejich volba byla pragmatická. Škoda Favorit je auto s bohatou závodní minulostí a vyznačuje se jednoduchostí s možností stálého posouvání vpřed. A právě v tento moment nastupuje na scénu táta Martin. Ten jako velezkušený ladič a excelentní mechanik na ex soutěžním Favoritu nenechal kámen na kameni.

 

ZAV BRNO 2023 IMG 5410

 

Po první tréninkové jízdě na můj dotaz: ,,Tak jak?“ Alice odpověděla stručně: ,,To půjde“ a podtrhla ji úsměvem od ucha k uchu. A skutečně to šlo. První start, kombinace syrového auta a nezkušených pilotů, rozhodně nebyl žádný propadák na chvostu startovního pole a přinesl spoustu jezdeckých zkušeností a podnětů pro doladění auta pro start na domácím vrcholu sezony, ikonickém náměšťském Zámeckém vrchu. Všichni doufáme, že promotér Maverick Czech Hill Climb naše místní naděje procpe na start jezdecky velmi preferovaného podniku.

 

PV