září 08, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich 2023 pohledem Michelinu

2023 10 gp austria 01210

Řada pneumatik MICHELIN Power Slick vynikala svým výkonem a konzistencí během víkendu ve Spielbergu a všichni partneři byli konkurenceschopní.

Na Spielbergu byly vytvořeny tři nové rekordy s přispěním pneumatik Michelin:

  • Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) zajel nejrychlejší kolo na okruhu v čase 1:28,533 (-0,239).
  • S maximální rychlostí 315,7 km/h je nyní Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) nejrychlejším jezdcem na Red Bull Ringu.
  • Nakonec Francesco „Pecco“ Bagnaia (Ducati Lenovo Team) stanovil nový rekord závodního kola časem 1:29,840 (-0,014).

 

Po deštivém pátečním večeru se rakouský víkend rozzářil zářivým sluncem. Teploty v neděli postupně stoupaly a závod začal při 33°C, teplota na trati se blížila 50°C. Red Bull Ring, známý jako jeden z nejnáročnějších okruhů v kalendáři (4,318 km dlouhý, se třemi levými a osmi pravotočivými zatáčkami), vždy testuje jezdce, stroje a pneumatiky. Vzhledem ke složitosti nabízené třemi rovinkami, jak do kopce, tak zatáčky z kopce (okruh nabízí změnu převýšení 65 m během každého kola), se Michelin Motorsport rozhodl přivézt do Rakouska zadní pneumatiky MICHELIN Power Slick se zesíleným pláštěm.

Ze dvou verzí dostupných na Spielbergu, Soft a Medium, to byla ta druhá, kterou jezdci upřednostnili pro nedělní Grand Prix (Marc Marquez – tým Repsol Honda – jako jediný zvolil měkkou zadní pneu). V sobotu odpoledne se v závodě ve sprintu na 14 kol pole rozdělilo na dvě části, přičemž několik jezdců vsadilo na rychlejší zahřátí a přilnavost, kterou poskytuje Soft MICHELIN Power Slick.

 

francesco bagnaia ita ducati lenovo team ducati motogp

 

Pokud jde o přední pneumatiky, dostupné ve verzích Soft, Medium a Hard, vzhledem k vysokým teplotám a brzdným omezením specifickým pro rakouskou trať to byla ta nejtvrdší, kterou jezdci preferovali pro sobotní i nedělní závody.

„Sortiment pneumatik MICHELIN Power Slick byl ve Spielbergu během víkendu rychlý a velmi konzistentní, zejména v neděli za extrémních podmínek,“ řekl Piero Taramasso, manažer soutěže dvou kol ve společnosti Michelin.

„Všichni naši partneři byli konkurenceschopní. Se třemi různými značkami motocyklů v první řadě: Ducati, Aprilia a KTM naše řada MICHELIN Power Slick opět ilustrovala svou všestrannost. Konzistentní výkon, zejména u vítěze Francesca Bagnaia během sprintu a v hlavním závodě, prokázal nejen konzistenci pneumatik MICHELIN Power Slick, ale také pevně potvrdil naše rozhodnutí přivézt do Rakouska zesílenou zadní pneumatiku. Víkend byl dále obohacen o tři nové rekordy jezdců MotoGP™."

 

CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich 2023 vyhrál Francesco Bagnaia, rovněž vítěz závodu ve sprintu, před Bradem Binderem (Red Bull KTM Factory Racing), který byl ve sprintu rovněž druhý, a Marcem Bezzecchim.

 

Zdroj a foto: Michelin