září 14, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

AUSTRIAN GP V ČÍSLECH

2image proxy

Zajímavosti z Motorrad Grand Prix von Österreich 2024

 


25 – Vítězství Francesca Bagnaia je jeho 25. v královské třídě, což znamená, že se vyrovnal legendě MotoGP™️ Kevinovi Schwantzovi na desátém místě v seznamu jezdců s nejvíce vítězstvími v královské třídě.


24 – Jorge Martin skončil druhý, což je jeho 24. pódium v MotoGP™️, všechna s Ducati. Nyní je sám na čtvrtém místě v seznamu jezdců Ducati s nejvíce pódiemi v této třídě, za legendami MotoGP™️ Andreou Doviziosiem (40) a Casey Stonerem (42), přičemž Bagnaia je na první pozici s 44.


17 – S Bagnaiem, který vyhrál před Martinem a Eneou Bastianinim, je to již 17. pódium pro Ducati v MotoGP™️, čímž se vyrovnali Hondě jakožto výrobcům s nejvíce uzamčenými pódii v MotoGP™️ (1-2-3 výsledky).

 

 

image proxy

 


15 – Bastianini skončil třetí, což je jeho 15. pódium v MotoGP™️, všechna s Ducati. Nyní je na sedmém místě se Johannem Zarcem v seznamu jezdců Ducati s nejvíce pódii v této třídě, za Jackem Millerem (21 pódií).


9 – Vítězství Bagnaii je deváté pro Ducati na Red Bull Ringu, což je nyní nejúspěšnější okruh Ducati v MotoGP™️, před Lusail (8 vítězství).


8 – Toto je osmé pódium v řadě, které je jen Ducati – čímž se prodlužuje rekord pro jakéhohokoli výrobce.


7 – Bagnaia získal své sedmé vítězství v Grand Prix letos a vyrovnal svůj maximální počet vítězství, který kdy získal v jedné sezóně MotoGP™️ (v letech 2022 a 2023). Nyní vede šampionát s 5bodovým náskokem před Jorgem Martinem.


4 – Red Bull Ring se stal čtvrtým odlišným okruhem, na kterém má Bagnaia tři vítězství, spolu s Jerezem, Mugellem a Assenem, na kterých vyhrál třikrát v řadě během posledních tří let.

 

Výsledky závodů: KLIKNI ZDE

 

JM

Zdroj: MotoGP

Foto: MotoGP