říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

ADAC GT: Šenkýř Motorsport na Sachsenringu posílí velezkušený Markus Palttala

11887542 927252407311910 6053464993562558231 o

 

ADAC GT: Šenkýř Motorsport na Sachsenringu posílí velezkušený Markus Palttala

Šenkýř Motorsport vyráží na Sachsenring s Lennartem Marioneckem a velezkušeným Markusem Palttalou. Tým Šenkýř Motorsport směřuje po úspěšném víkendu seriálu FIA CEZ k dalšímu podniku ADAC GT Masters na Sachsenring. Od posledního podniku na Nürburgringu visela ve vzduchu otázka, kdo nahradí ve voze BMW Z4 GT3 Jakuba Knolla, jenž před sezónou avizoval, že bude startovat pouze v pěti podnicích.

Management  týmu Roberta Šenkýře se touto otázkou zabýval několik posledních týdnů a teprve až dnes bylo oznámeno jméno jezdce, který na Sachsenringu utvoří posádku společně s Lennartem Marioneckem.

"Jsem rád, že mohu oznámit, že jednání, které jsme vedli několik posledních dnů, byla úspěšně zakončena. To, že Jakub na Sachsenringu nepojede, se vědělo od počátku sezóny a původní plán byl přivést do kokpitu našeho vozu dalšího českého jezdce. Před pár dny se ale naskytla možnost spolupráce s jedním z nejlepších pilotů BMW posledních několika let, a sice s Markusem Palttalou. Markuse asi není třeba nijak dlouho představovat. Jedná se stálého jezdce belgického týmu Marc VDS, který má na svém kontě celou řadu úspěchů včetně vítězství v letošním 24-hodinovém závodě ve Spa," těmito slovy uvedl Robert Šenkýř začátek spolupráce brněnského týmu s velezkušeným finským pilotem.

Markus Palttala pochází finského města Nakkila a v průběhu své bohaté kariéry startoval v celé řadě významných seriálů. Jmenujme alespoň Porsche Carrera Cup, FIA GT, resp. FIA GT1 World, FIA GT3 a Blancpain Endurance Series. V sezónách 2005-2010 sbíral zkušenosti také v evropské sérii Le Mans a od roku 2014 je součástí týmu Turner Motorsport, se kterým startuje v United SportsCar Championship. V roce 2014 obdržel cenu BMW Sports Trophy, kterou BMW každoročně uděluje nejlepšímu privátnímu jezdci.

"Sachsenring je pro nás něco jako domácí trať. V rámci koučingů a tréninků na nejrůznější série sem jezdíme celkem pravidelně a tak vím, že tato trať bude našemu BMW sedět. Věřím, že Markus s Lennartem utvoří velice silnou dvojici. Pro nadcházející víkend bych si přál umístění v TOP 10. Je to cíl, na který se zaměřuje celý náš tým a tak věřím, že se nám jej na Sachsenringu podaří dosáhnout," dodává Robert Šenkýř.

Slova jezdců:

Markus Palttala: "Pokaždé, když sedám do závodního auta, chci vyhrát. Nicméně naplnit tento cíl na Sachsenringu bude velice obtížné, protože vstupuji do zcela neznámého prostředí. Udělám vše proto, abych pomohl týmu posunout se o další krok kupředu. Pokud se nám bude dařit, jsem přesvědčen, že se můžeme měřit s těmi nejlepšími týmy a že máme velkou šanci na slušný bodový zisk."

Lennart Marioneck: "Na Sachsenring se moc těším, protože tuto trať mám rád a také sedí našemu vozu. Také se těším, že vůbec poprvé pojedu s opravdovým profíkem v jednom voze. Markus letos zvítězil ve 24h Spa, takže určitě si bude s naším BMW dobře rozumět. Těším se na to, že spolu uděláme nějaké body."

 

TZ Šenkýř motorsport