říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

ETCC + BOSS GP + SUPERKART V BRNĚ

IMG 1331

 

Pět českých jezdců na startu, z toho tři, kteří se budou chtít porvat o vítězství. To je bilance závodního víkendu FIA ETCC, který společně se sériemi BOSS GP a SUPERKART hostí Masarykův okruh o nadcházejícím víkendu.

Ve třech sériích, které se během závodního víkendu představí, budou moci domácí fanoušci fandit vždy českému jezdci, přesněji i více českým jezdcům. Ve FIA ETCC se představí loňský držitel titulu Petr Fulín, který letos přesedl na Seat Leon, s nímž bojuje o titul v Single Make Trophy, loňský vicemistr Michal Matějovský zůstal věrný BMW a s ním průběžně vede hodnocení třídy TC2.

„Dospělé“ motokáry se vrací po deseti letech

V závodu Superkart, který se na Masarykův okruh vrátil po deseti letech, se představí také dvojice jezdců. Suveréna loňské sezony a také už korunovaného letošního mistra Evropy Adama Kouta doplní na startovním roštu mladý Jiří Forman. Ten je ve „velkých“ motokárách nováček, v Brně je testoval před pár týdny. Na Masarykově okruhu je ale odhodlaný rychle se „zaučit“ a zkušenější soupeře potrápit. Cíl Adama Kouta je jasný – evropský šampion chce na domácí trati jet „na vítězství“. Při testech dosáhl Kout na čas pod dvě minuty a jako etalon má před sebou nově stanovený rekord Jorge Lorenza z MotoGP. „Prostor pro zrychlení určitě je, hranice 1:55 je ale hodně daleko. Ale bylo by to určitě skvělé,“ přemítá Kout před závodem.

Na domácí půdu poprvé míří i Veronika Cichá, která se jako jediná žena představí za volantem monopostu GP2 v seriálu BOSS GP.

 

Otevřený paddock i pit lane

Vstupenky na závodní víkend FIA ETCC platí univerzálně. „To znamená, že i se základní vstupenkou mohou diváci do paddocku a dokonce i na sobotní procházku boxovou uličkou,

takzvaný Pit Walk,“ vypočítává manažerka závodu Jana Božková. V podobném režimu platí i dvoudenní vstupenka nebo samostatný nedělní vstup.

Stejně jako u dalších závodů je k dispozici i VIP vstupenka, jejíž držitel má vstup do VIP salonku s celodenním občerstvením, závodní zážitek si pak vylepší návštěvou startovního roštu, kde se projde přímo mezi vozy připravujícími se na start.

„Počet lidí, kteří žádají VIP servis i za cenu vyššího vstupného, stoupá. Týká se to Grand Prix i menších závodů. Pro tyto hosty je důležitý komfort, ať už z pohledu parkování nebo cateringu, a také nějaký nadstandardní zážitek, setkání s jezdci a podobně. Tomuto trendu se snažíme jít vstříc,“ vysvětluje marketingový ředitel Automotodromu Brno Michal Klouda.

Víkendová VIP vstupenka na FIA ETCC stojí 2800 korun, běžná víkendová vstupenka přijde na 500 korun. V prodeji jsou i jednodenní vstupenky, jejich cena začíná na 250 korunách.

Parkovné pro všechny návštěvníky je zdarma, bezplatně pak na okruh mohou děti do 14 let a senioři nad 67 let. Na Masarykův okruh bude po oba dny zajíždět mimořádná bezplatná linka 400 z Mendlova náměstí.

Samotná série závodů odstartuje už v sobotu, kdy v prvním závodu budou bojovat jezdci Superkart, v neděli pak čeká návštěvníky pětice závodů. Prvním z nich je už v 10.10 závod BOSS GP, následuje druhý závod Superkart, závody FIA ETCC pak odstartují v 12.00 a v 13.10. Den uzavře druhá jízda formulí BOSS GP, červená světla na semaforu Masarykova okruhu zhasnou v 14.15.

Závěr programu pak bude patřit exhibiční jízdě klasických závodních vozů Penrite Classic Cup.

 

Zdroj: AMD