říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

NEŠŤASTNÝ ETCC VÍKEND PETRA FULÍNA V BRNĚ

IMG 2706

 

Závodní víkend začal netradičně až v sobotu, kdy se odehrály oba testy, trénink i kvalifikace. Do souboje o pole position to přitom vypadalo na jasné tažení českého jezdce za vítězstvím. "Sobota začala nad očekávání dobře, až se mi zdálo podezřelé, jak jsme v porovnání s ostatními rychlí. V kvalifikaci jsme náš čas z tréninků potvrdili, stačil však až na čtvrté místo," říká ke kvalifikaci Petr Fulín.

V prvním závodě si Fulda na startu o příčku polepšil a chvíli útočil na soupeře před sebou, pak ale začal vinou techniky ztrácet: "Bylo to takové štěstí v neštěstí. Po pár kolech mi začalo odcházet ložisko a já cítil, že se zadrhává víc a víc. Kdyby byl závod i o půl kola delší, už bych musel odstoupit." Jedno pódiové umístění nakonec bylo maximem, které mu osud v Brně dovolil – v závodě totiž odlétávající štěrk poškodil čelní i boční okno jeho vozu a právě sklo na straně auta nakonec stálo za nesmírnou frustrací ze závodního víkendu. Ačkoliv tým tvrdě pracoval během desetiminutového času pro opravy a tak tak stihnul dostat vůz na startovní rošt, technický komisař rozhodl, že provizorní oprava okna není dostatečná a Petra Fulína z druhého závodu vyloučil. "Zklamání je to obrovské, mechanici se usilovně snažili a když jsem vyjížděl z boxů na start, zelené světlo za mnou zhaslo po necelých dvou sekundách. Rozhodnutí jediného člověka nám – a věřím, že i fanouškům na tribunách – pokazilo víkend. Pochopil bych, kdybychom dostali příkaz jet do boxů kvůli trčícímu střepu z boku auta už během prvního závodu, jenže komisař nás vyloučil pro použití tvrzeného igelitu, kvůli kterému jsme dokonce rozřezali náš stan na boxové zídce," říká k rozhodnutí nyní třetí muž tabulky.

 

IMG 2621

 

Fulda bude mít šanci na korekci pořadí šampionátu v Zolderu a Perguse. "Brněnský víkend nám přinesl obrovské zklamání a pocit křivdy z toho, že proti rozhodnutí jednotlivce, které nám zkazilo možná celou sezónu, není v systému žádné odvolání. Musím ale vyjádřit své velké díky všem mechanikům, jejichž práce během oprav byla doslova koncertem, a také všem fanouškům a partnerům, kteří nám svým vyjádřením podpory pomohli ustát nepříjemnou situaci. Do Belgie a na Sicílii pojedeme a budeme bojovat, " uzavírá Petr Fulín.

 

Kompletní výsledky víkendu: http://www.automotodrombrno.cz/cz/#!/sezona/258/etcc-boss-gp-superkart/vysledkove-listiny

 

 

Zdroj: thefulda22.com