říjen 23, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

Olga Lounová pojede Octavia Cup

IMG 4191

 

Automobilové závody nejsou zdaleka pouze mužskou výsadou. Přesvědčují o tom mnohé závodnice, mezi které patří i zpěvačka a herečka Olga Lounová. V roce 2010 usedla na horké sedadlo spolujezdce v rally, o rok později už se posadila za volant. Letos si v rámci Octavia Cupu vůbec poprvé vyzkouší závody na okruzích.

 

Jak vzpomínáte na své závodnické začátky? Kdo nebo co Vás k závodění přivedlo?Pamatuju si divácké začátky, kdy jsem se jezdila dívat s celou rodinou na nejrůznější závody. Záviděla jsem závodníkům, takže když se mi po natáčení filmu Tacho z prostředí rally naskytla příležitost navigovat, hned jsem kývla. Rok jsem navigovala u Jardy Tomaštíka v Subaru Impreza WRC. Po roce jsem usedla za volant. Ten bych už nedala z ruky.

Kterou ze současných závodních disciplín sledujete nejvíce?Rally. Ale také autocross, protože zde závodí můj malý bratr i sestra.

Jaké vlastnosti by měl mít "správný závodník"?To se osobně stále ještě učím. Ale jako v každé činnosti, kterou děláme, by to měla být houževnatost. Rozhodně by mu nemělo chybět umění koncentrace a tzv. závodnické srdce.

Co očekáváte od svých startů v Octavia Cupu a s jakým výsledkem budete spokojená?Nikdy jsem nejezdila kontaktní závody, proto budu ráda, pokud dojedu do cíle. Ambicí je naučit se okruhovou jezdeckou stopu a pokusit se co nejdále posunout brzdné body. Těším se, že získané zkušenosti využiji i v rally.

Kterou z tratí v kalendáři Octavia Cupu byste si vybrala a proč?Zatím Most. Podle doporučení, je to pro začátečnického okruhového jezdce dobrá trať.

 

PR