říjen 23, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

Talentová soutěž Junior Star

IMG 2517

O víkendu 19.-20. března se v areálu mosteckého autodromu uskutečnilo finále talentové soutěže Junior Star, která v letošním roce navázala na dřívější soutěže FormulaStar a RaceStar.

Tento projekt, za jehož pořádáním stojí Automotoklub Most a Křenek Motorsport Junior tým FormulaSTAR, si stejně jako ty předcházející, dal za cíl dát šanci každému stát se okruhovým závodníkem a to nezávisle na tom, zda má finanční zázemí. Pokud prokáže, že má talent, úsilí a touhu a budou mu otevřeny dveře do světa okruhových závodů.

V průběhu úvodního dne prošli přihlášení soutěžící šestikolovým kláním, ve kterém byly prověřeny jejich vlastnosti v oblasti mediální prezentace, jazykové vybavenosti, obratnosti a fyzické zdatnosti. Došlo také na profesionální závodní simulátor a jízdu na motokárové dráze.

Toto náročné síto určilo dvacítku nejlepších adeptů jenž ve druhém dni změřilo své síly nejprve na polygonu v závodních vozech Renault Twingo a Chevrolet Cruze a nejlepší pětice pak v závěru dne vyrazila na dráhu mosteckého autodromu, kde soutěžící usedli do kokpitů formulí Campus.

Smyslem celého tohoto klání, nebylo pouze nalezení toho nejlepšího adepta, který bude v nadcházející sezóně usedat za volant nového závodního vozu Škoda Octavia Cup, ale především oslovení a motivací talentované motoristické mládeže k aktivní účasti v okruhovém automobilovém sportu. Vítězům soutěže bude na této cestě pomáhat i jeden z mentorů soutěže, dvojnásobný vítěz šampionátu FIA ETCC, Petr Fulín.

 

A kdo že se nakonec stal vítězem?Junior Star 2016 se po zásluze stal teprve čtrnáctiletý Petr Semerád, který s formulí Campus zvládl své nejrychlejší kolo za 1:51.16. Druhé a třetí místo a tím i právo startu v pohárových závodech ESET Twingo Cupu, si vybojovali Jan Midrla (21 let) a Petr Fulín (19 let), které v jejich rychlém formulovém kole na chronometru dělili pouhopouhých devět setin vteřiny!

"S průběhem a výsledky letošního ročníku jsem velmi spokojen. Všichni účastnici bojovali s obrovským nasazením a co je ještě důležitější, velmi sportovně. Mají můj obdiv, velmi jim gratuluji a již teď se těším na budoucí spolupráci. Zároveň bych chtěl poděkovat Autodromu Most, Polygonu, Motokárám Most, partnerům a hlavně všem pomocníkům a závodníkům, kteří bez jakéhokoliv nároku na odměnu pomáhali. Bez jejich pomoci by to zajisté nebylo možné," takto zhodnotil průběh celého finálového klání pan Josef Křenek

 

Závěrečné slovo pak připadlo zástupci Autoklubu Most, panu Luďku Divišovi:

"Chtěl bych moc pogratulovat a to nejen triu nejlepších, ale i všem zúčastněným soutěžícím. V tomto finále nebylo slabých soupeřů a o konečných výsledcích rozhodovaly jen minimální rozdíly. Věřím, že projekty jako Junior Star představují tu správnou cestu, jak přivést do okruhového sportu talentovanou mládež a zároveň tak i pozdvihnout povědomí o českém okruhovém sportu. Na závěr chci poděkovat všem partnerům za pomoc a podporu celého projektu a stejně tak i společnosti Autodrom Most, která nám poskytla své zázemí a my jsme mohli uspořádat soutěž na velice atraktivním a bezpečném místě."

 

PR