říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

První reprezentační sraz v roce 2016

IMG 9573

 

Sezóna 2016 stojí na samém prahu svého začátku, což byl jasným impulsem pro českou silniční motocyklovou juniorskou reprezentaci, která se o uplynulé neděli sešla na automotodromu ve Vysokém Mýtě. Předpověď počasí vypadala více jak slibně, a tak se dala očekávat celkem slušná účast jezdců juniorské reprezentace. Přípravného kempu se nakonec zúčastnilo v čele s trenérem Jiřím Heiníkem celkem deset juniorů různých věkových kategorií.

Svou absenci měli o víkendu většinou ti starší závodníci, kteří byli buď testovat a nebo nedorazili z jiných důvodů. Pojďme se teď ale podívat, kdo na první přípravný kemp dorazil. Začněme nejprve těmi nejmladšími jezdci, kteří v letošní sezoně pojedou na motocyklech Minibike. V této kategorii, stejně jako v té loňské nám budou nadále startovat Michal Prokeš,Matyáš Pálka a svou premiéru si na přípravném kempu odbyl Jakub Gurecký.

IMG 9281

 

V kategorii MiniGP nám stejně jako v té předešlé sezoně budou startovat Jonáš KocourekOndřej Honzák a Tomáš Dvořák. Všichni tito tři jezdci se budou soustředit především na německý šampionát ADAC. Velký otazník zatím visí nad Lukášem Simonem, který prozatím neví, jakých závodů se bude účastnit. S největší pravděpodobností to ale vypadá, že se Lukáš opět představí v českém mistrovství závodů MiniGP. Matyáš Konečný přestoupil z kategorie MiniGP na silnější motocykl a to konkrétně na motocykl KTM 390, na kterém se jezdí německý ADAC KTM Junior Cup. Matyáš by se měl v letošní sezoně ukázat především na okruhových agenturních jízdách. Na stejný motocykl přešel z kategorie Mini GP i David Kubáň, který v současné době figuruje na startovní listině již zmiňovaného Adac KTM Junior Cupu, který by měl v letošní sezoně absolvovat celý jakožto stálý účastník tohoto šampionátu. Jenom doplním, že v tomto šampionátu startoval v loňském roce Jiří Mrkývka, který bohužel na nedělní přípravný kemp nedorazil. A posledním jezdcem, který se zúčastnil nedělního přípravného kempu byl také nejstarší jezdec z celého reprezentačního výběru a to Petr Jadrný. Petr v loňském roce startoval v kategorii Mini GP a k závěru sezony okusil kategorii Supersport, ve které by měl figurovat v sezoně letošní.

 

IMG 9707

 

Nedělní dopoledne mladíci odstartovali tradiční rozcvičkou na kolech. Oblíbené cviky trenéra Heiníka, které jsou zaměřený především na stabilitu a co nejlepší ovládání kola všichni jezdci zvládli, i když s tím měli někteří jedinci problémy. Dalším bodem nedělního programu byly cviky na rovnováhu těla, u kterých se ukázalo, kdo co přes zimu dělal. Ve tváří trenéra Jiřího Heiníka panovalo lehké zklamání, neboť dle jeho slov se téměř nikdo nezlepšil od předešlého přípravného kempu, který se uskutečnil minulý rok na podzim. Zde bylo jasně vidět to, že mladí jedinci berou zimní přestávku na lehkou váhu (vyjma některých jedinců) přitom zimní příprava je nedílnou a velmi důležitou částí každého úspěšného závodníka. A posledním bodem, na který se asi všichni závodníci těšili nejvíce byl trénink na závodním okruhu. Jezdci byli rozděleni do dvou kategorií a to Minibike a MiniGP. S minibiky jezdil Petr Jadrný, který do Vysokého Mýta přijel s vypůjčeným minibikem z týmu Pálka Racing. Na závodníky čekala průprava různých situací, které si jezdci zažijí pří závodech. Tedy starty, starty s odjetými dvěma až třemi koly také start jednotlivců po různých časových prodlevách, kde měli jezdci možnost stíhání jezdců před sebou. Přibližně od tří hodin byl vyhlášený volný trénink, při kterém jezdci libovolně jezdili a zkoušeli sebe i své motocykly před prvními závody.

 

IMG 9136

 

Jak už jsem zde zmínil, nedělní přípravný kemp se vydařil a to zejména díky dobrému počasí, které bylo po celý nedělní den velmi příznivé. I když to zpočátku nevypadalo, tak se sešla celkem velmi početná skupinka jezdců, kteří nedělní den absolvovali s téměř 100% razancí nad přípravou před prvními závody, které již klepou na dveře. Na závěr nezbývá nic jiného než poděkovat všem, kteří se na tomto přípravném kempu podíleli, trenéru Jiřímu Heiníkovi za předání dalších velmi vzácných a důležitých rad a v neposlední řade i všem zúčastněným jezdcům. Těm bych rád popřál co nejvíce úspěchů v nadcházející sezoně a budeme se těšit na vaší další účast na přípravném reprezentačním kempu.

 

Více na http://junior-racing.cz/

 

Zdroj a foto: Czech Junior Racing