říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

Tým Šenkýř Motorsport vstupuje do sezóny 2016 v silném obsazení

IMG 2177

 

Český tým Šenkýř Motorsport oficiálně potvrzuje svoje pole působnosti pro sezónu 2016.

Brněnský tým kolem majitele a jezdce Roberta Šenkýře vstupuje do své 25.sezóny se dvěma vozy BMW Z4 GT3, dvěma BMW M3 E36 GTR, dále tým nasadí po jednom voze BMW M3 E46 GTR a BMW M3 E92 GTR.

Prioritou sezóny bude účast týmu v závodech FIA Zóny Střední Evropy, MMČR a ve vybraných závodech DMV GTC a Crevetic  Series. Z testovacích a tréninkových důvodů bude tým startovat i v několika závodech amatérských okruhových závodů Slovenského okruhového poháru a Carbonia Cupu.

Šenkýř Motorsport tak letos nenaváže na svoje loňské působení v prestižním německém seriálu ADAC GT Masters.

"Důvod je jasný. Letos přišla nová generace GT vozů a s nimi i velké investice na obnovu vozového parku a potřeba profesionálního jezdeckého obsazení, bez kterého v ADAC GT Masters nemáte šanci. Navíc se chceme více postarat o naše tuzemské zákazníky a jezdce, začínáme stavět nové reprezentativní sídlo firmy a tak to tak všechno do sebe zapadlo," vysvětluje Robert Šenkýř.

 

IMG 1798

 

Ve FIA Zóně 2016 bude tým nasazovat 3-4 vozy. Novou BMW Z4 GT3 poslední tovární specifikace, čerstvě zakoupenou od belgického týmu Marc VDS,  bude ve sprintech nad 3,5l pilotovat 25-letý Jakub Knoll, který loni se Z4 GT3 startoval i v ADAC GT Masters. Ve vybraných vytrvalostních závodech bude tým reprezentovat i jeden z nejlepších slovenských jezdců současnosti, 25-letý Filip Sládečka.

Silné obsazení bude mít tým Šenkýř Motorsport ve třídě do 3,5l. Lídrem týmu bude dvojnásobný zónový vítěz, 42-letý slovenský jezdec Tomáš Erdélyi, který bude spoléhat na svoje BMW M3 E36 GTR.

Svoji zónovou  premiéru si v sezóně 2016 odbydou Martin Duras (29 let/Slovensko) a Otto Svoboda (53 let/ČR). Martin Duras bude startovat na BMW M3 E36 GTR a s týmem už během sezóny 2015 absolvoval několik testování a jeho dosavadní výkony slibují kvalitní výsledky. Otto Svoboda pojede se zcela novým BMW M3 E46 GTR. Nejdříve se rozjezdí v závodech Slovenského okruhového poháru a Carbonie a potom naskočí i do MMČR A FIA Zóny.

Stále větší oblibu u nás mají závody amatérských serií Slovenského okruhového poháru a Carbonia Cupu.

V barvách Šenkýř Motorsport se jich zúčastní hned pět vozů. Kromě Tomáše Erdélyiho, Martina Durase a Otto Svobody brněnský tým do těchto seriálů nasadí i Marcela Baláže (22 let/ČR) na BMW Z4 GT3 a Petra Vencálka (46 let/ČR)na BMW M3 E92 GTR.

 

IMG 0919

 

„Jsme vysoce motivovaný tým s mnohaletými závodními zkušenostmi, který chce našim jezdcům poskytnout perfektní podmínky k tomu, aby se mohli soustředit na dosažení co nejlepších výsledků a nebo si závodění prostě jen tak užít.  Tým rozšířil svoje zázemí a bude schopen působit na více frontách. Díky tomu jsme schopni se zúčastnit několika různých seriálů a poskytnou zázemí nejen profi jezdcům, ale i zájemcům o okruhový sport z řad nováčků,“ řekl šéf týmu Robert Šenkýř.

 

Hlasy jezdců:

Jakub Knoll: „Začátku sezony se už nemůžu dočkat a i z toho důvodu, že ta loňská pro mě skončila už koncem srpna, takže jsem nezávodil osm měsíců, což je dlouhá doba. Jsem rád, že i letos budu pokračovat s týmem Šenkýř Motorsport a vozem Z4 GT3, který už dobře znám, takže nebudu potřebovat čas na seznámení s novou technikou jako vloni. Hungaroring mám docela rád a doufám, že sezonu odstartuji dobře. Ze startovní listiny se zdá, že by se na roštu měla potkat řada vozů GT3, takže by to mohly být zajímavé závody.“

 

Filip Sládečka: „V autě jsem naposledy seděl při Ceně Slovenska 2015, tak mě teď moc těší možnost se s tímto skvělým autem svézt i letos.  Spolupráce se Šenkýř Motorsport byla vždy na vysoké úrovni a já už se moc těším na první závodní víkend na Hungaroringu.“

 

IMG 2233

 

Tomáš Erdélyi: „Na moju tretiu sezonu v FIA CEZ sa velmi teším i keď je možné ze z pracovných dovodov ju absolvujem iba na vybraných závodoch. Auta sme otestovali v Brně a team ako vždy odviedol skvelú prácu. Prvý závod máme na Hungaroringu kde sa vždy teším a dúfam ze bude aj hojna účast či uz jazdcov ale aj fanušikov. O priebeznych výsledkoch Vas budem samozrejme rad informovat správami a fotkami z jednotlivých podujati."

 

Martin Duras: „Bude to moja prva zavodná sezona a velmi sa na nu těším. Konkurencia je určite velká, ale ja sa budem snažit o co najlepsie výsledky. Jazdim vo výbornom týme, na ktorý sa možem spolahnuť a to je základ k co najlepším výsledkom!"

 

IMG 0780

 

Otto Svoboda: „S velikou pokorou a zároveň obrovským díkem celému týmu Šenkýř Motorsport  začínám jako benjamínek v týmu nasávat  atmosféru opravdových závodů na okruhu.  S nově postaveným BMW M3 a téměř nulovými zkušenostmi v závodění, nemám žádné  vysoké ambice ani cíle. Důležité pro mne bude seznamovat  a  učit se na trati i v depu, využít na 100% podanou ruku Roberta Šenkýře s jeho zkušenostmi.  Samozřejmě v prvé řadě nerozbít sebe ani techniku a pokud to bude jen trochu možné, nezklamat a nedělat týmu ostudu."

 

Petr Vencálek: „Důvod mého znovuzávodění je velice jednoduchý. Stesk po závodech, velké kamarádství s Robertem a hlavně už mně nebavilo sledovat závody z boxů. Když jsem uviděl BMW E92 u Robina v dílně, tak jsem prostě neodolal a bylo rozhodnuto. Navíc mě velice oslovil Slovenský okruhový pohár, kde je velmi dobrá atmosféra a režim jednodenního závodu mi i více vyhovuje."

 

Marcel Baláž: „Na závody a hlavně na Z4 GT3 se těším moc. Je to brutální auto, doufám že i já budu schopen ho dobře řídit. Letos se ve Slovenském poháru budu hlavně učit, pak se rozhodne, co dál."

 

TZ týmu

Foto: JM