říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

Odchovanci minibikové akademie Masarykova okruhu míří do světa velkého závodění !

IMG 0865

Odchovanci Minibikové akademie Masarykova okruhu míří do světa velkého závodění

Podpořit mladé motocyklové naděje v jejich dalším rozvoji. Takový je hlavní cíl vznikajícího Junior Racing Teamu Brno. Jeho členové jsou talentovaní jezdci, kteří prošli Malminibike akademií Masarykova okruhu a chtějí se závodění věnovat ještě intenzivněji.

Junior Racing Team Brno vzniká pod patronací Automotodromu Brno. „Členům týmu chceme poskytnout potřebné zázemí pro jejich další rozvoj v motocyklovém závodění. Mimo jiné se podílíme na zabezpečení potřebného materiálního vybavení a individuálně se jim v rámci intenzivního celoročního tréninku věnujeme,“ vysvětluje obchodní a marketingový ředitel Automotodromu Brno Michal Klouda.

V barvách Junior Racing Teamu Brno jezdí mladí absolventi minibikové akademie Masarykova okruhu, kteří se motosportu chtějí věnovat na vyšší než rekreační úrovni. Z minibiků přesednou buď na větší MiniGP, nebo rovnou na „dospělý“ závodní silniční motocykl. „Jako příklad můžu zmínit dva naše odchovance, kteří se rozhodli pustit do závodění naplno. Sedmnáctiletá Saša Pelikánová letos pojede na Yamaze R3, se kterou se zúčastní prestižního šampionátu Alpe Adria. Třináctiletý Filip Řeháček pro změnu míří do Northern European Cupu na motocyklu, který splňuje normy Moto3,“ doplňuje manažerka projektu za Automotodrom Brno Tamara Hanáková.

 

IMG 0155

 

Malminibike akademie ve spolupráci s Automotodromem Brno funguje už pátou sezónu. Stěžejním záměrem akademie je všeobecný sportovní rozvoj dětí se zaměřením na motoristický sport. „Primárně z dětí nechceme vychovat špičkové závodníky, i když je příjemné, pokud k tomu má někdo nakročeno. Spíš bych nás popsal jako klasický sportovní klub. Trénujeme celou sezónu, kromě jízd na dráze s dětmi absolvujeme i fyzickou přípravu v tělocvičně. Naším hlavním zájmem je, aby děti účast v akademii bavila a vypěstovaly si ke sportu kladný vztah,“ dodává hlavní instruktor akademie Petr Klug. Závoděním na dráze se děti zároveň učí řešit vzniklé situace intuitivně, což zvyšuje jejich dopravní gramotnost v běžném provozu.

Malminibike akademie se za loňskou sezónu může pochlubit hned dvěma mistry České republiky v závodech minibiků. Zatímco kategorii Junior A ovládl s 312 body Filip Novotný, v kategorii Junior B zvítězil Jakub Gurecký.

 

Zdroj: Brno circuit