říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

ABRAHAM ZAJEL V INDI NEJLEPŠÍ LETOŠNÍ VÝSLEDEK

assen pat dop motogp-298

Karel Abraham vylepšil letošní maximum, v Indianapolis dojel jedenáctý.

Karel Abraham si v Indianapolis dojel pro nejlepší výsledek letošní sezony. Závod, do kterého startoval až z 21. místa, nakonec dokončil na jedenácté pozici a připsal si další čtyři body do celkového hodnocení šampionátu.

 

Karel Abraham:Jedenácté místo je samozřejmě dobré, ale trochu mě mrzí výsledek ve srovnání s ostatními hondami. Motorka nebyla úplně ideální, nepodařilo se nám zbavit klouzajícího předku a pak se k tomu přidala i zadní pneumatika. Problémy se projevovaly už v první třetině závodu, když jsem dojížděl Edwardse. Toho jsem ještě předjel, pak jsem ale nechtěl riskovat, že přijde pád a ztratíme slušnou porci bodů, proto jsem se vyvážel za Di Megliem.“

 

Marco Grana , šéfmechanik Cardion AB Motoracing:Myslím, že můžeme být spokojení. Po sobotních problémech a startu z jedenadvacátého místa je jedenáctá pozice v cíli skvělý výsledek. Samozřejmě to mohlo být lepší, ale je těžké zůstat na předních pozicích po startu z úplného konce. Nový povrch a tvar trati pneumatikám Bridgestone podle mě úplně nesedl, proto taky hodně jezdců popadalo. O to víc si cením tohoto výsledku, protože Karel dokázal jet zodpovědně a díky tomu vylepšil své letošní maximum. Doufám, že v Brně se současných problémů zbavíme a znovu si pojedeme pro body.”

PR