říjen 23, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

Filip Salač v Jerezu na pódiu

IMG 2924 2

 

Filip Salač předvedl v rámci Red Bull Rookies Cupu ve španělském Jerezu výborné výkony. Po druhém místě v kvalifikaci a čtvrtém místě v prvním závodě dokázal ve druhé jízdě vybojovat skvělé druhé místo.

 

Záznam druhého závodu zde...

 

GEPA full 2752 GEPA 07051798087

Foto: Red Bull Media/Gepa Pictures/Gold and Goose/David Goldman

 

 

Filip Salač – Red Bull Rookies Cup – 4. a 2. místo

"V druhém závodě jsem měl dobrý start, a v první zatáčce jsem byl druhý! Prakticky celý závod jsem se pohyboval v pětičlenné skupince jezdců od druhého do čtvrtého místa. V posledních pěti kolech jsem se propadl na páté místo, klouzalo mi zadní kolo z výjezdu ze zatáček. V posledním kole jsem ještě najížděl pátý, věděl jsem, že musím zabojovat, a tak jsem se ze třetí zatáčky před cílem dostal na čtvrté místo. V poslední zatáčce mi to nedalo na brzdy, ale nebyl jsem na ně nalepený, tak jsem si šetřil dobrý výjezd na cíl a ze slipstreamu jsem je předjel. Jsem moc rád za druhé místo! Byl to super pocit, už jen kvůli všem těm mým fanouškům, co mi drželi palce a věřili mi. Děkuji.

Samozřejmě bych chtěl také poděkovat svým partnerům, J. Šťovíčkovi, Z. Ortovi a J. Brožovi, dále Kubovi Kornfeilovi, který mi dává cenné rady a přišel za námi na stupně vítězů. Tátovi, je to jeho velká zásluha, rodině, která mě jela podpořit i přes takovou dálku, 6. ZŠMB, že mě uvolňují a připravili na přijímací zkoušky, protože mám velkou radost, že jsem se dostal na oba zvolené středoškolské obory SOU Škoda Auto a.s., a prostě všem, co mi pomáhají."

 

Foto 4 Filip Salač RedBull Rookies Cup