říjen 23, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

Z Doningtonu veze Ondra Ježek tři body

2212d026 1e03 4eb5 96ba 583602ad0ae4

 

Britský Donington Park hostil šesté kolo seriálu MS Superbike. První jízdu dokončil Ondřej Ježek na 18. pozici.   Ve 14:00 britského času byla na cílové rovince uctěna památka na nedávno tragicky zesnulého Nickyho Haydena. O hodinu později zhasla červená světla a byl odstartován první závod Superbiků.

"Start jsem měl dobrý, ale bohužel jsem se poté trochu propadl. Za Badovinim to bylo dobré, ale když mě předjel Russo, soupeři mi trochu poodjeli. Nakonec jsem Russa zdolal a snažil se dojet ke konci závodu i sedmnáctého De Angelise. To už ale bylo nad mé síly," litoval Ondřej nepříliš důrazných prvních kol závodu. "Musím si Russa více hlídat. Vždy jede kamikaze styl ze začátku závodu, a když vás odpojí od ostatních, je to pak problém dojíždět. Většinou pak ve druhé půlce ztuhne, a když ho předjedete, odstoupí ze závodu," vysvětluje Ondra zvláštní styl svého italského protivníka.  "V posledních kolech začala být motorka už hodně divoká a úplně mi došly síly. Jinak to nebylo až tak špatné. Zkusím zítra více zabojovat ze začátku, abych si s Ayrtonem a Alexem lépe zazávodil."

 

4640d025 a18b 41e2 b343 61b5c1006be3

 

Druhá jízda MS Superbiků v britském Donington Parku byla z pohledu českého jezdce mnohem lepší, a po solidním výkonu obsadil v cíli 13. místo. V celkové klasifikaci mu patří 23. pozice. Nedělní závod byl ve znamení mnoha pádů. I to Ondrovi pomohlo k bodovému zisku. Po startu se velmi dobře pohyboval ve skupině s Bradlem a Savadorim v boji o body. Poté sice chyboval a propadl se za Riccarda Russa, nakonec však jeho výkon stačil na velmi cenné 13. místo.

 

95859b8a 7cbd 467c bcce e16c35a66b65

 

„Dnes jsem měl docela štěstí. Je jasné, že dojet na body znamená, aby bylo hodně výpadků. Realita je taková, že se momentálně pohybujeme na limitu naší techniky a pokud dojde ke zlepšení, tak jen k nepatrnému. Nicméně musím uznat, že dnes jsem tomu štěstí šel docela naproti. Po startu jsem se velmi dobře držel v silné skupině, svedl jsem několik soubojů se Stefanem Bradlem na tovární Hondě a poté se ho snažil držet. To se mi stalo trochu osudným, protože jsem v přemíře snahy vyjel v poslední zatáčce z trati. Poté jsem se snažil znovu dotáhnout na Russa a věřil jsem, že ho podobně jako včera předjedu. Byl dnes ale o něco rychlejší. Navíc poté, co mi začala vadnout přední brzda, jsem se vydal ze všech sil mého pravého předloktí, a tak jsem musel zvolnit. Dnes bylo 12. místo reálné, to mě trochu mrzí, nicméně realisticky musíme být maximálně spokojeni i se třemi body. Děkuji svému týmu techniků, kteří pracují opravdu výborně a snaží se z té naší Kawy vymačkat maximum,“ shrnul nedělní jízdu Ondřej Ježek.

Sedmé kolo MS Superbike se koná 16. - 18. června v italském Misanu.

 

TZ Ondřeje Ježka

Foto týmu MPA Foto