říjen 23, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

Úspěšné závody minibikových týmů Hörmann Tuning a Motobikes v Itálii a v Písku

DSC 1676

 

Minibikové týmy Hörmann Tuning a Motobikes se úspěšně představily v italském a českém šampionátu minimoto.

Minulý týden na jezdce obou týmů čekala na okruhu Franciacorta v rámci italského mistrovství CIV konkurence místních „střelců“. Italové mají ideální podmínky pro trénink po celý rok a to jak klimatické, tak i ty vytvořené italskou motocyklovou federací a z motorek prakticky „neslezou“ po celý rok. Proto je také jejich šampionát považován za jeden z nejkvalitnějších a jeho úroveň je vyšší než mistrovství Evropy. Naši mladí závodníci na strojích Blata se však neztrácí ani v takové konkurenci a domů si přivezli slušnou dávku mistrovských bodů.

 

DSC 2822

 

Matyáš Pálka získal ve třídě Junior B za 11. a 12. místo celkem 9 bodů. Petr Trsek v Junior C vybojoval 10 bodů za dvě 11. místa stejně jako Kateřina Pálková, která závodí v kategorii Open A. Adam Trsek se mezi jezdci Junior B umístil na 16. a 17. místě.

 

DSC 1116

 

Po návratu z Itálie nebylo moc času na odpočinek ani na přípravu, protože další víkend následoval závod českého mistrovství. V Písku, kde se jel první závod českého šampionátu, všichni čtyři závodníci na motocyklech Blata navázali na dobré výkony z Itálie a tentokrát z toho bylo několik umístění na pódiu a v TOP 5.

 

DSC 1182

 

Matyáš Pálka vybojoval dvě pódiová umístění, když dojel dvakrát druhý. Petr Trsek v prvním závodě nešťastně spadl a dost poničil motorku, ve druhém závodě dojel na třetí pozici. Kateřina Pálková oba závody své kategorie dokončila na čtvrtém místě. Adam Trsek skončil pátý a šestý. V českém šampionátu se představil i Petr Trsek starší a vyjel si dvě pátá místa.

 

DSC 1583

 

Dalším závodem, kde se jezdci Hörmann Tuning a Motobikes Racing Team představí, bude ve dnech 17. - 18. 6. na slovenském okruhu v Dlhé.

 

DSC 2975