říjen 23, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

Velká cena Kanady F1

58b5d213 6240 4c95 82e4 60222f62d26c

 

LEWIS HAMILTON S MERCEDESEM DOMINOVAL ZÁVODU V MONTREALU SE STRATEGIÍ JEDNÉ ZASTÁVKY S POUŽITÍM SMĚSÍ ULTRAMĚKKÁ-SUPERMĚKKÁ 

ŠIROKÁ ŠKÁLA STRATEGIÍ: DVĚ ZASTÁVKY PRO OBA PILOTY FERRARI K FINÁLNÍ STÍHACÍ JÍZDĚ

NÍZKÉMU OPOTŘEBENÍ VŠECH SMĚSÍ A DLOUHÝM STINTŮM POMOHLO BRZKÉ VYJETÍ SAFETY CARU

Při Velké ceně Kanady jsme viděli širokou škálu strategií, Lewis Hamilton zvítězil s jednou zastávkou v boxech, kde přezul z ultraměkké směsi na superměkkou. Piloti na druhém a třetím místě také využili jedné zastávky, ale přezouvali na měkkou směs. Hamilton dokončil svůj první dlouhý stint na ultraměkké směsi, což mu dovolilo jeden pit stop bez ztráty vedení.

Ferrari zvolilo jiný přístup, dvě zastávky a rychlější ultraměkkou směs k získu pozic v závěru. V případě Sebastiana Vettela to bylo ještě ovlivněno poškozením předního křídla v začátku závodu. Všichni piloti odstartovali na ultraměkké směsi mimo Kevina Magnussena z Haasu a Pascala Wehrleina ze Sauberu.

Mario Isola, vedoucí závodního oddělení pro automobilový sport Pirelli:“Dnes bylo více větrno než jsme viděli přes celý víkend a probíhající závod ovlivnilo brzké vyjetí safety caru. Tyto faktory přidaly více proměnných do kalkulací strategií, a tak jsme viděli, jak se týmy snaží reagovat na měnící se podmínky závodu. Hamiltonův počáteční dlouhý stint na ultraměkké směsi mu umožnil dokončit závod na superměkké směsi. Tu samou strategii přijala i stáj Force India jako výzvu pro podiové umístění. Ferrari reagovalo na Vettelův brzký pit stop a zvolili jinou strategii k získání pozic v závěru závodu”.

 

Text a foto: Pirelli