říjen 23, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

Joan Mir pojede v roce 2018 Moto 2 u Marc VDS

mir release

 

Tým Estrella Galicia 0,0 Marc VDS oznámil, že podepsal tříletou smlouvu s Joanem Mirem, který tak příští rok vstoupí do Moto2.

Joan Mir po svém příchodu do šampionátu Moto3 v roce 2016 vyhrál rakouskou Grand Prix a na konci sezóny byl v šampionátu pátý a získal cenu Nováčka roku.

I tento rok je jedním z dominantních jezdců v Moto3. Sezónu zahájil dvěma vítězstvími v Kataru a Argentině, ve Španělsku byl třetí a ve Francii si připsal další vítězství. První místo si zajistil i ve Velké ceně Katalánska.

Michael Bartholemy – šéf týmu

„Už dlouho jsme Joana sledovali, nejdříve v CEV a potom i v Moto3, když debutoval v mistrovství světa. Na začátku loňského roku jsme viděli, že má talent a odhodlání být kandidát na mistra světa a tento rok nám to dokázal. Těším se, že ho přivítáme v týmu a jsem si jistý, že kombinace jeho talentu a našeho technického týmu mu zajistí hladký a rychlý přechod z Moto3 do Moto2.“

Marc van der Straten – prezident týmu Marc VDS

„Jsem rád, že jsme si zajistili do budoucna jezdce typu Joana Mira a jsem pyšný, že si nás vybral jako tým, se kterým postoupí do střední třídy. Jsme tým, který „jede“ na výsledky a ty to dokazují, ale také jsme závodní rodina a vážíme si určitých osobních vlastností tak vysoko, jako si vážíme výkonnosti. Tento víkend jsem s Joanem mluvil a jsem si jistý, že jsme zvolili správně a těším se, až ho příští sezónu přivítáme v rodině Marc VDS.“

 

Zdroj a foto: EG 0,0 Marc VDS Team