říjen 23, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

Octavia cup se znovu odkládá

IMG 6379

Promotér pohárového závodu Škoda Octavia Cup se rozhodl zrušit účast ŠOC na závodním víkendu v Oschersleben. Na základě nejnovějších zjištění společnosti LMS Engineering totiž vzniklo důvodné podezření, že další provoz vozů bez dodatečných úprav na komponentech vstřikování by mohl vést k vážnému poškození motoru.

Problém se projevil na motorové brzdě při zátěžovém a kontrolním měření u německé společnosti LMS Engineering, která bude do aut osazovat nové řídící jednotky Bosch.

„Za těchto okolností by bylo nezodpovědné s vozy jezdit. Jejich technický stav by tím mohl být vážně ohrožen. Zrušení závodu na poslední chvíli nás velmi mrzí a jezdcům, jejich týmům i dalším zainteresovaným osobám se tímto omlouváme. Bohužel se jedná v tuto chvíli o jediné správné řešení. Do příštího závodního víkendu na Slovakiaringu zbývá šest týdnů. Do té doby už budou všechna auta opatřená novými řídicími jednotkami Bosch a budou technicky v pořádku,“ komentuje vzniklou situaci Josef Křenek, zástupce promotéra závodu.

 

TZ Octavia cup