říjen 23, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

Kuba Kornfeil v Aragonu bez bodů

21993137 1333265813453098 5415396043105619667 o

 

Závod třídy Moto3 Velké ceny Aragonie se odjel v trošku netradičním formátu. Kvůli mlze, která se ráno snesla na Motorland Aragon, byly posunuty ranní tréninky a také upraven formát závodu nejslabší kubatury na pouhých 13 kol.

Téměř polovina původní vzdálenosti znamenala, že jakákoliv chyba může být pro jezdce fatální. Bohužel se jí nevyhnul Jakub Kornfeil, který startoval z 25. pozice. Po startu se sice dostal o několik pozic dopředu, ale agresivní předjížděcí manévr soupeře našeho jezdce zpomalil a zadělal tak na složitou situaci. V zatáčce číslo sedm se nevybíravým způsobem pod Jakuba dostal Manuel Pagliani. Kornfeil tak musel narovnat svůj motocykl a získané pozice zase ztratil. Do vláčku startovního pole se zařadil až na 28. místě. Dvanáct zbylých kol už pak nedávalo více času než se poprat o 25. místo s Tony Arbolinem. V závěru byl úspěšnější Jakub Kornfeil a závod tedy dokončil na stejné pozici, ze které do něj vystartoval.

Jakub Kornfeil: „Dnešní závod byl spíš takový sprint. Neměl jsem úplně nejhorší start. Ale v sedmé zatáčce prvního kola to přišlo. Jako kamikadze tam vlítnul Manuel Pagliani. Nevím, co si tam chtěl dokázat, ale já musel narovnat motorku, ztratil jsem na výjezdu a předjelo mě asi šest lidí. S tím se bojuje těžko. Víme, že se maximálně dokážeme někde udržet. Stahovat manka není dost dobře možné. Už vůbec ne v tak krátkém závodě. Je to škoda. Včera jsme po kvalifikaci byli tak dobře naladění a závod zase dopadl tak neslavně.“

 

TZ Jakuba Kornfeila