říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

MOTOSURF WORLDCUP MIŘÍ DO JEDOVNIC

Matyáš Pálka 12

MotoSurf WorldCup–světový pohár v motorovém surfování vznikl v České republice v roce 2013. Od té doby se rozmohl do všech koutů světa a stala se z něj globálně známá sportovní disciplína. Závodní série vystupuje pod hlavičkou Mezinárodní federace vodního motorismu (UIM), která je rovněž členem Mezinárodního olympijského výboru.

 

 

Motosurf worldCup 1

 

Letošní šampionát má v plánu celkem pět zastávek. Ta první se uskuteční o víkendu 4.-6. června, kde se motorové surfy utkají ve známém centru vodního motorismu –v Jedovnicích. Diváci se mohou těšit na celkem šest kategorií. Ve dvou třídách budou závodit muži, utkají se ale také ženy, junioři a juniorky a letos poprvé bude součástí programu také závod plně elektrických surfů pod názvem MotoSurf Electric Challenge. I přes koronavirové obtíže se očekává účast závodníků z desíti zemí světa.

 

pozvánka

 

Chybět nebude ani několik známých tváří. Na vodě se představí bývalý jezdec MotoGP Jakub Kornfeil, závodník WRC a Rally Dakar Martin Prokop a mezi ženami nebude chybět úřadující světová šampionka Aneta Šacherová nebo sedminásobná mistryně světa v závodech vodních skútrů Anya Colley z Velké Británie.

 

Motosurf worldCup 2

 

Závodní víkend začíná v pátek 4.června, kdy jezdce čekají volné tréninky a kvalifikace. V sobotu půjde v rozjížďkách o postupové příčky do finále, které v neděli určí prvního vítěze sezóny. Návštěvníci si kromě podívané na surfy mohou užít také testovací jízdy elektrických skateboardů značky JetSurf. O exhibiční program se pak postará paracentrum Fenix, které pomáhá v rekonvalescenci lidem s poškozením páteře. Mezi klienty patří také úspěšní sportovci, kteří v sobotu předvedou curling a v neděli přijde na řadu Boccia v podání Kamila Vašíčka –účastníka letních paralympijských her v Riu 2016.

 

TZ Motosurf WorldCup