říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

Závody automobilů do vrchu Vírské serpentiny již o tomto víkendu

Maverick Nasedlovice 2021 960

Už jen hodiny nás dělí od zahájení 4. Vírských serpentin na trati mezi Vírem a Bystřici nad Pernštejnem. Druhý podnik letošního seriálu mezinárodních závodů automobilů do vrchu – Maverick Hill Climb Czech 2021 a třetí podnik v pořadí letošního kalendáře slalomového seriálu mezinárodních závodů automobilů do vrchu  Maverick Slalom Trophy 2021.

Po uzávěrce přihlášek (úterý 22. 6. 2021) je na seznamu přihlášených pro závody MZAV MHHC 2021 celkem 109 jezdců a do slalomových závodů MZAV MST 2021 čítá seznam přihlášených 53 jezdců.

 

Maverick Nasedlovice 2021 293

 

Podíváme-li se blíže do seznamu jezdců pro závody do vrchu zjistíme, že mezi nimi nechybí obhájce loňských prvenství David Komárek s vozem Mc F1 EVO startující za tým KRTZ motorsport, jeho týmová kolegyně, nejrychlejší žena startovního pole, Kristýna Fillová s vozem Mitsubishi HULK 9. K dalším špičkovým jezdcům a také vozům mezi přihlášenými patří Martin Jerman s Lamborghini Huracan GT3, Zdeněk Chudoba s vozem Norma M20FC nebo Michal Novický se sportovním prototypem Ligier JS49 Honda.  Ze zahraničních jezdců budou „tvrdit muziku“ loňský rakouský absolutní vítěz MREC 2020 Ferdinand Madrian s novým vozem Norma M20FC McLaren. V kategorii historiků je přihlášen loňský celkový vítěz Petr Žáček s Audi Sport Quattro S1, loni druhý v pořadí Tomáš Homola s BMW E30 a s velmi rychlým Fordem Escortem RS2000 jmenovec Michal Žáček, který by se měl postavit i na start kategorie slalomářů.

Mezi slalomáři je přihlášen Marek Novák z Pardubic, který bude obhajovat loňské prvenství se čtyřkolkou Kartcross Kamikaz 3, kterému budou velkými soupeři bratři Michal a Martin Cupákovi z Rajhradu u Brna také s kartcrossovými stroji.

 

Maverick Nasedlovice 2021 1176

 

„Velké poděkování patří zástupcům Kraje Vysočina, města Bystřice nad Perštejnem a obce Vír, za jejich součinnost, spolupráci a podporu, bez které bychom jen těžko mohli závodní víkend uspořádat Závodní víkend na trati Vírských serpentin se uskuteční podle aktuálních pravidel pro pořádání sportovních a kulturních akcí s opatřeními proti šíření nemoci Covid-19. Pro diváky máme potěšující informaci, že se bude závodit s diváky ve vytyčených zónách a v případě že nebude možné dodržet rozestupy 2 m s ochranou dýchacích cest.  Pro jezdce, mechaniky a doprovody budou platit zpřísněné předpisy s tím, že před vstupem do parkoviště závodních strojů od Víru a v kempu Na Kopci budou muset vyplnit čestné prohlášení. Bližší informace najdete na stránkách www.maverickrescue.czdoplnil ředitel a promotér MZAV MHCC a MZAV MST Aleš Gänsdorfer.

 

Maverick Nasedlovice 2021 767

 

Program víkendového podniku bude začínat tradičně v pátek v odpoledních hodinách administrativní a technickou přejímkou vozů a jezdců. Identický bude program v sobotu a neděli, ten bude zahájen o osmé hodině prvními tréninkovými jízdami. Vlastní závod bude zahájen vždy o půl jedné. Slavnostní vyhlášení se uskuteční po 18.00 hodině.

 

TZ Maverick Hill Climb Czech