říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

Divoké karty na WSBK rozdány. Kdo se v Mostě postaví mezi světovou elitu?

motorsportfoto WSBK Brno 1

Premiérový závod Mistrovství světa Superbiků v Mostě se nezadržitelně blíží a první srpnový víkend bude na mosteckém okruhu nabitý adrenalinem a špičkovými výkony světových i domácích jezdců. Vedle Olivera Königa a Petra Svobody, kteří jsou pravidelnými jezdci kategorie WorldSSP300, vybral Autoklub ČR spolu se zástupci WSBK pětici českých jezdců, kteří obdrží divokou kartu a budou tak mít možnost poměřit své síly se světovou špičkou.

V nejprestižní kategorii WorldSBK to bude zkušený Karel Hanika na Yamaze, mezi borci WorldSSP bude mít šanci zazářit Ondřej Vostatek a Jiří Mrkývka a v nejnižší kategorii WorldSSP300 dostali šanci Filip Feigl a Matyáš Červenka. „Sedm českých jezdců na startu tohoto prestižního závodu je skvělé číslo. Je zřejmé, že mistrovství světa superbiků české jezdce táhne a jsem opravdu rád, že se nám ho podařilo ve spolupráci s Autodromem Most dostat do České republiky. Konkurence bude tvrdá a české mladíky nečeká nic jednoduchého, přijďte je podpořit z tribun mosteckého okruhu!“ zve fanoušky prezident Autoklubu České republiky Jan Šťovíček.

Pro návštěvníky bude připraven i bohatý doprovodný program mezi jehož vrcholy bude vedle spanilé jízdy složek policie ČR a Paddockshow s autogramiádou jezdců, patřit i vystoupení vicemistra světa ve stuntridingu Martina Krátkého, nebo letecká show akrobatického pilota Petra Kopfsteina.

 

motorsportfoto WSBK Brno 2

 

Praktické informace

V pátek 6. srpna bude dráha patřit tréninkovým jízdám, zatímco v sobotu se pojede kvalifikace a první závod kategorií Yamaha Cup, WorldSSP300, WorldSSP a vrcholný WorldSBK odstartuje ve 14 hodin. Neděle bude patřit druhému závodu všech zmíněných kategorií, přičemž královská WorldSBK bude startovat po 15. hodině.

Divácká zóna je otevřena v pátek, sobotu a v neděli vždy od 8.00 hodin. Podmínky vstupu pro diváky se řídí podle aktuálních opatření vlády ČR – návštěvníci se budou muset prokázat platným testem, nebo potvrzením o dokončeném očkování, případně dokladem o prodělání nemoci covid-19. Pro rychlé odbavení doporučujeme stáhnout aplikaci Tečka.

Pro návštěvníky jsou připraveny kempy Matylda a tábořiště na mosteckém Hipodromu. Další praktické informace najdete zde.

Předprodej vstupného a informace o cenách najdete zde

 

TZ Autodrom Most