říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

Gabriela Jílková pojede ADAC GT4 i v roce 2022

quickgabi04

Bratr šéfa týmu Zakspeed Petera Zakowského, Phillipp právě oznámil založení vlastního týmu pod jménem ZVO Racing. Organizaci povede společně s bývalým pilotem DRM a DTM Jörgem van Ommenem.

Stáj bude přirozeně úzce kooperovat s věhlasným Zakspeedem a nové Mercedesy GT3 a GT4 pro seriály ADAC-GT Masters si Zakowski s van Ommenem před několika dny vyzvedli u AMG v Affalterbachu.

Zajimavé na tomto novém projektu je, že jeho bossové již představili svou první dvojici jezdců pro šampionát ADAC GT4: Jsou to rychlá Češka Gabriela Jilková a její americký co-pilot Robert Haub. Jílková tedy sice nepostoupí do seniorského šampionátu Masters GT3, což by si dle své výkonnosti dávno zasloužila, dostane ale příležitost potvrdit své senzační výsledky z minulé sezony. Na základě získaných zkušeností z roku 2021 by se měla nejlepší česká závodnice od dob Elišky Junkové v německém šampionátu pohybovat pravidelně vpředu a tudíž bojovat o titul. Lze jen doufat, že se letos vydatně přiučil i její méně zkušený kolega Haub a že se mu podaří najít v relaci k Jílkové potřebnou rychlost.

 

Text a foto: Roman Klemm