říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ
Pět otázek pro...  Motocyklového závodníka Karla Peška

Pět otázek pro... Motocyklového závodníka Karla Peška

Pět otázek pro...

Motocyklového závodníka Karla Peška

 

 

Jaké závody a na jakém stroji jsi absolvoval v loňské sezóně?

V loňském roce jsem absolvoval závody Road racing pod hlavičkou CAMS na mém stockovém motocyklu Kawasaki Ninja ZX-10R ( r.v. 2017). Následně jsem absolvovat mistrovství světa vytrvalostních závodů (FIM EWC) v Mostě na stockovém motocyklu Kawasaki Ninja ZX-10R ( r.v. 2020) v Mostě

 

Jaké jsi měl úspěchy?

První závod se konal v Brně - Jarní cena Brna. V sobotním závodě jsem se umístil na druhém místě a v nedělním závodě na prvním místě.

Druhý závod se konal na letišti v Dolním Hričově - zde jsem se v prvním závodě umístil na druhem místě a ve druhém závodě jsem se umístil na třetím místě. Byla to pro mě premiéra na letišti a jsem za to moc rád. Cítil jsem se dobře.

Třetí závod se konal v Dymokurech. V nedělním závodě jsem se umístil na třetím místě.

Poslední  závod pod hlavičkou CAMS se jel zase v Brně - Velká cena Bohumila Staši. Zde jsem se v sobotním závodě umístil na druhém místě a v nedělním závodě jsem se umístil na prvním místě. 

Krásné zakončení motocyklové sezóny pro měl byl vytrvalostní závod v Mostě, kde jsme společně s francouzským týmem Energie Endurance 91 vybojovali krásné třetí místo v kategorii Superstock a celkově nám patřilo deváté místo.

 

JCB 21 Patek 1004

 

 

Co tě čeká v nové sezóně a jak se na ni těšíš?

Na letošní sezónu se těším moc, jsem natěšený na to, co mi přinese. Budu pokračovat v závodech CAMS (road racing). Momentálně mě čekají stejné závody jako minulý rok v tomto šampionátu. Doufám, že se mi v nich bude dařit stejně nebo alespoň podobně jako minulý rok. Tento rok jsem se začal ve svém volném času věnovat motokrosu.

 

JCB 21 Sobota 2032

Karel Pešek, Michal Prášek a Marek Červený na pódiu Jarní Ceny Brna 2021

 

Jaké disciplíny v motorsportu sleduješ a komu držíš palce?

V televizi sleduji Moto GP, FIM EWC a WSBK.

Upřímně je těžké vybrat jednoho favorita, kterému bych fandil. Ale samozřejmě fandím českým jezdcům a těší mě, když se umístí na stupních vítězů nebo dojedou na bodech. 

 

Prozraď na sebe nějakou zajímavost.

Nic neplánuji, nechávám vše na osudu. Např.: vstanu a rozhodnu se, že pojedu na závody, takže pak všechno sháním na poslední chvíli.