říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

PRVNÍ TEST TÝMU ŠENKÝŘ MOTORSPORT

DSC 0014

Šenkýř Motorsport a jeho první test v Brně

První letošní rollout má za sebou Šenkýř Motorsport. Brněnský tým, který před nedávno oficiálně oznámil svůj vstup do mistrovství ADAC GT Masters 2015,  letos poprvé vyjet na závodní trať během testovacích dní na Automotodromu v Brně.

Cílem bylo otestovat nový speciál BMW Z4 GT3 a úplně poprvé vyjet na trať ze zcela novým závodním vozem BMW M3 E92 V8 GTR, určeným pro závody FIA Zóny CEZ a ESET Cupu.

Do obou aut v průběhu tří testovacích dní postupně usedli Robert Šenkýř, Jakub Knoll a bratři Filip a Samuel Sládečkovi.

Během celého testu najeli naši jezdci s oběma vozy přes 200kol a až na drobnou komplikaci na elektroinstalaci Z4 GT3 šlo vše perfektně. Potenciál Z4 GT3 známe. Velmi potěšeni jsme ale z výkonu M3 E92 GTR skupiny E1, který je dovážen na předpisových 1150kg a  bude doufám velmi nepříjemným soupeřem pro všechny GT3 vozy ve FIA Zóně a ESETu“, uvedl po testu šéf týmu Robert Šenkýř.

DSC 0052

Celý tým se ihned z okruhu s oběma vozy přesouvá do Německa, kde bude v závodním oddělení KW až do konce týdne pracovat na optimalizaci podvozků na letošní pneumatiky.

Hned po Velikonocích pak zamíří na oficiální testy ADAC GT Masters na německý Oschersleben (8.-9.4.2015). Tam se  k týmu již připojí němečtí jezdci a bude definitivně oznámeno jezdecké složení pro letošní sezónu.

Onboard video: http://youtu.be/HA35gA8U51Y

 

Zdroj: Šenkýř Motorsport