říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

NA SLOVÍČKO S... Alice a Patrik Rybníčkovi - automobilový závodníci

Maverick Vír 2332

NA SLOVÍČKO S... Alice a Patrik Rybníčkovi - automobilový závodníci

 

V jakých seriálech a na jaké technice vás letos mohli fanoušci vidět?

V letošní sezóně jsme jako dablérský team jeli seriál Maverick Hill Climb Czech a Alice jela i Maverick Slalom Trophy, v autě Škoda Favorit, které bylo dříve postavené na závody rally.

 

Maverick Vír 2316

 

Jak hodnotíte letošní sezonu, co se povedlo a co naopak třeba nepovedlo?

Celkově hodnotíme letošní sezónu velmi pozitivně. Některé závody sice neproběhly podle našich představ, protože jízda v závodním autě byla pro nás něco úplně nového a auto ještě nebylo zcela přestavěno na závody do vrchu. Neúspěchem byl domácí závod v Náměšti nad Oslavou, kdy se Alici nepovedl průjezd zatáčkou u dubu. Doteď zcela přesně nevíme, co se vlastně přihodilo, neznáme přesnou příčinu či souhrn nešťastných událostí, které zapříčinily tuto nehodu. Díky této nehodě jsme provedli na autě hodně změn.

Nevýhodou dablérů je to, že když se něco stane jednomu jezdci s autem, druhý se už bohužel nesveze a musí počkat na opravu auta a další závod sezóny. Pro Alici byl nejúspěšnější poslední závod na Brněnském okruhu, kde byl vidět od začátku sezóny velký posun. Patrikovi se nejvíce vydařil závod na Albrechtickém kopci, kde se každou jízdou zlepšoval o mnoho sekund k rychlejším časům. Zde už byl vidět posun v ovládání závodního vozu.

Po technických úpravách na závodním autě, se kterými nám pomáhal náš táta, a nabíráním řidičských zkušeností jsme se oba zlepšovali, což je vidět hlavně na rychlejších časech.

 

ZAV BRNO 2023 IMG 5372

 

Jaké máte plány na příští sezonu?

Právě teď ke konci sezony probíhají jednání se sponzorem ohledně spolupráce v další závodní sezóně. Pokud vše vyjde podle našich představ, mohlo by se začít jednat i o nové technice. Mimo to probíhají na Škodě Favorit další technické úpravy na příští závodní sezónu. Nová sezóna nám určitě přinese mnoho zkušeností. Dále bychom se chtěli účastnit seriálu Maverick Hill Climb Czech popřípadě i seriálu Česká trofej.