říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

Specifikace motorů MotoGP™ pro rok 2026 zmrazeny

SI202410050285

Před uvedením nových motocyklů pro rok 2027 se Komise Grand Prix dohodla na zmrazení specifikací pro předcházející sezónu.



Specifikace motorů v MotoGP™ budou pro rok 2026 zmrazeny, což znamená, že továrny musí použít své návrhy motorů z roku 2025 i v následující sezóně. Komise Grand Prix schválila tento návrh s cílem kontrolovat náklady a co nejvíce zachovat rovné podmínky předtím, než v roce 2027 přijdou nové motocykly do MotoGP™.

Tyto nové motocykly učiní závody MotoGP™ bezpečnějšími, udržitelnějšími a ještě více spektakulárními, přičemž budou zahrnovat zcela nové specifikace motorů. Zmrazení vývoje v sezóně před změnou pomůže kontrolovat náklady pro všechny a umožní továrnám soustředit se na návrhy pro rok 2027.

Výjimky z tohoto zmrazení budou povoleny pouze z důvodů bezpečnosti nebo spolehlivosti, a také pro výrobce v kategorii Rank D. Opravy kvůli bezpečnosti, spolehlivosti nebo prokázané nedostupnosti komponent mohou být povoleny pro kteréhokoliv výrobce, pokud nedojde ke zvýšení výkonu.

Pro továrny v kategorii Rank D se zmrazení specifikací motorů nebude vztahovat, pokud nezmění kategorii. Specifikace pro ně zůstane volná, jak je tomu dosud, což jim umožní pracovat na klíčových oblastech svých strojů, aby snížily výkonnostní deficit oproti nejlepším týmům.

 

JM

Zdroj: motogp

Foto: Gold & Goose / Red Bull Content Pool