říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

Motul Grand Prix of Japan v číslech

japan grand prix

Japonská Grand Prix v číslech

 

  • 900 – Vítězství Francesca Bagnaiy bylo 900. vítězstvím pro Itálii napříč všemi třídami závodů Grand Prix.

 

  • 26 – Bagnaiovo vítězství bylo jeho 26. v královské třídě, čímž se osamostatnil na 10. místě v seznamu jezdců s nejvíce vítězstvími v královské třídě, za Danim Pedrosou a Eddiem Lawsonem (oba mají 31 vítězství).

 

  • 20 – S Bagnaioou, Jorgem Martinem a Marcem Márquezem jde o 20. triumf Ducati na všech příčkách pódia (1-2-3), což dále rozšiřuje jejich rekord jako výrobce s nejvíce obsazenými pódii v MotoGP™️.

 

  • 13 – Ducati dosáhla svého 13. vítězství v řadě, což je nový osobní rekord továrny v Boloni. Ducati je prvním výrobcem s 13 po sobě jdoucími vítězstvími v MotoGP™️ od Hondy v období od Pacifické Grand Prix 2001 do Německé Grand Prix 2002.

 

SI202410060174

 

  • 8 – Pro Bagnaiu to bylo jeho osmé vítězství v roce 2024, což z něj dělá jeho nejlepší sezónu v královské třídě, pokud jde o počet vítězství. Posledním jezdcem, který zaznamenal osm nebo více vítězství v sezóně MotoGP™️, byl Marc Márquez s 12 výhrami v roce 2019. Pouze Marc Márquez, Valentino Rossi, Casey Stoner a Jorge Lorenzo dokázali vyhrát osm nebo více Velkých cen MotoGP™️ v jediné sezóně.

 

  • 4 – První šance na zisk titulu: s náskokem 167 bodů před týmem Prima Pramac Racing bude mít tým Ducati Lenovo příležitost získat svůj čtvrtý týmový titul v MotoGP™️ na Australské Grand Prix.

 

  • 1 – David Alonso se stal prvním kolumbijským jezdcem, který získal titul mistra světa v závodech Grand Prix. Kolumbie se tak stává 20. různou zemí s alespoň jedním titulem mistra světa Grand Prix.

 

 

JM

Zdroj: motogp

Foto: motogp.com, Gold & Goose / Red Bull Content Pool