říjen 23, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

ŠENKÝŘ MOTORSPORT MÍŘÍ NA LAUSITZ

DSC 0072

Jezdce týmu Šenkýř Motorsport čeká první „domácí“ závod

Lausitziring ... okruh, který si za patnáct let své relativně krátké historie vybudoval pevné postavení na poli středoevropského závodění. Základem tohoto moderního závodního stánku je triovál v jehož středu je na dvanácti zatáčkách namotána 3.442 metrů dlouhá trať, která již pamatuje nejednu dramatickou bitvu.

Vzpomeňme třeba dramatický závod DTM v roce 2007. V tom sice oficiálně vyhrál Mika Häkkinen, nicméně díky zmatečným výjezdům safety caru si tímto výsledkem do  dnes není nikdo jist.

Dominantou celého okruhu je po vzoru amerických závodišť monstrózní tribuna pro 80.000 diváků. Pohled z tohoto betonového kolosu skýtá divákům dokonalý přehled o dění na celé trati a návštěvník tak má veškerou akci doslova na dlani.

"Na Lausitz odjíždíme s naší stálou posádkou, tedy Jakubem Knollem a Lennartem Marioneckem. Eurospeedway představuje okruh, který by měl papírově našemu BMW hodně sedět a tak doufám, že tomu tak i bude," říká před odjezdem do Německa šéf týmu, pan Robert Šenkýř.

"Eurospeedway Lausitz je velice atraktivní okruh. Navíc se stejně jako Sachsenring nachází v těsné blízkosti našich hranic a tak čekáme, že nás přijede podpořit spousta fanoušků z Čech. S každým závodem získáváme nové zkušenosti, což se pozitivně odráží nejen na jezdcích, ale i na celém našem týmu.

ADAC je skvělý šampionát s velice vysokou sportovní hodnotou. Zvažujeme, že bychom v některém z příštích podniků nasadili další vůz BMW Z4 a tak v tomto směru podnikáme patřičné kroky. Zda to tak skutečně bude, to ukážou až následující dny, nicméně jsem v tomto směru velice optimistický," dodává Robert Šenkýř.

Slova jezdců:

Jakub Knoll: "Jsem rád, že se po několika týdnech vracím zpět za volant našeho auta BMW Z4. Lausitzring by měl naší Z4 sedět mnohem více než předcházející tratě a to by pro nás mohla být malá výhoda. Již jsem tam startoval v roce 2006. Pamatuji si, že se mi tam tehdy dařilo a tak doufám, že tomu tak bude i tentokrát."

Lennart Marioneck: "Nemůžu říci, že by mi tato trať vyloženě seděla, ale v minulosti jsem zde byl vždy úspěšný a tak se těším. Tým Schubert zde v loňském roce zaznamenal s BMW velice dobré výsledky, což znamená, že naše auto by mělo být hodně konkurenceschopné. Předpověď říká, že by mělo být velké teplo, což v minulosti vždy nejvíce sedělo právě BMW a jeho pneumatikám. Věřím, že nás čeká dobrý víkend."

Jako vždy, tak i pro víkend na Lausitzringu bude k dispozici livetiming, živý stream a stejně tak i přenos obou závodů na stanici SPORT 1.

Program závodního víkendu na Eurospeedway Lausitz: Pátek 3.7. 08:35 - 1. trénink 09:40 - volný trénink 12:00 - 2. trénink 16:20 - 1.+2. kvalifikace

Sobota 4.7. 12:00 - 1. závod

Neděle 5.7. 09:00 - Warm-up 12:00 - 2. závod

www.senkyr-motorsport.com 

www.facebook.com/SenkyrMotorsport

 www.adac-gt-masters.de

 

Zdroj: Šenkýř Motorsport