říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

MISTROVSTVÍ EVROPY MINI ROAD RACING 2015

DSC 4249

Mistrovství Evropy MINI ROAD RACING 2015

Ondřej Vostatek, desetiletý český jezdec, se stal mistrem Evropy v kategorii NSF100.

Letošní mistrovství Evropy Mini Road Racing mělo šest závodních jízd rozdělených do dvou závodních víkendů. První trojice závodů se odjela za krásného slunečného počasí 1. – 2. srpna v italské Pompose a druhý závodní víkend se konal 15. – 16. srpna v propršeném holandském Assenu.

 

DSC 4171

 

V české výpravě se představilo osm jezdců. Největší úspěch naší reprezentace vybojoval desetiletý Ondřej Vostatek, který se ve všech závodních jízdách objevil na pódiu a jako nejmladší jezdec historie vybojoval evropský titul.

 

DSC 5112

 

Velký úspěch zaznamenal i Jakub Gurecký na motocyklu Blata. Jezdec minibikové akademie na brněnském Masarykově okruhu vybojoval celkové čtvrté místo v kategorii Junior A. V kategorii Senior Open 50 si vyjel titul vicemistra Evropy Vít Bromovský.

 

DSC 3833

Ani ostatní naši jezdci se v evropské konkurenci neztratili. David Kubáň skončil pátý na Hondě ve třídě NSF100. Sedmiletý břeclavský závodník Matyáš Pálka vybojoval umístění v Top Ten a skončil s motocyklem Blata na desátém místě ve třídě Junior A. Ve třídě Junior B závodí Patrik Carda. Jedenáctiletý jezdec, který absolvuje letos svoji první kompletní závodní sezónu, jel pouze v italské Pompose a skončil celkově jedenáctý. Ondřej Honzák a Michal Prokeš startovali také jen v Itálii a oba vybojovali evropské body. Ondra skončil v Junior A čtrnáctý a Michal osmnáctý. 

JM