říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

JAKUB KUBAS SI UŽIL SEZÓNU S ALPINOU

IMG 0967

 

Jakub Kubas: Celou sezonu s Alpinou jsem si moc užíval

Teprve dvaadvacetiletý brněnský jezdec Jakub Kubas má za sebou sezonu, jenž bude beze sporu řadit mezi ty povedené. Kubas sice nedosáhl na vítězství v ESET V4 Cupu, zato se náležitě odměnil titulem mistra střední Evropy ve vytrvalostních závodech na okruzích.

V Brně při podniku Masaryk Racing Days proběhlo poslední měření sil a to jak ve vytrvalostních, tak i sprintových závodech. Jezdec týmu Racing Trevor Appstores Motorsport se stal mistrem střední Evropy ve vytrvalostních závodech na okruzích již před tímto podnikem, ale díky čtvrtému místu v sobotním hodinovém závodě k tomuro úspěchu přidal také vytrvalostní stříbro v ESET V4 Cupu.

Tradiční „Podzimka“ však nebyla pouze o vytrvalosti, ale také o sprintech. V obou 25 minutových závodech vyválčil domácí jezdec s bílou Alpinou B6 GT3 čtvrté místo.

„Brněnský víkend bych zhodnotil asi docela rozpačitě. Na jednu stranu jsem zklamaný, že mi uniklo vítězství v ESET V4 Cupu o pět bodů, na druhé straně jsem získal titul ve FIA CEZ, čehož si ohromně cením. Musím říct, že jsem si domácí závodní víkend moc užil a to, co jsem řekl před víkendem se mi povedlo-tedy dostat z Alpiny maximum. Zároveň jsem šťastný, že mě do Brna přijela podpořit rodina a spousta mých přátel. Díky tomu se mi jelo naprosto skvěle a dávalo mi to sílu bojovat až do posledního kola,“ shrnul závodní víkend Masaryk Racing Days Jakub Kubas.

Sezona závodního jezdce je dlouhá a náročná. Jednou prožívá jezdec frustrující momenty, podruhé by zase mohl explodovat samou radostí. Nejinak tomu bylo v sezoně 2015 Jakuba Kubase.

 

IMG 0969

 

„Pokud bych měl hodnotit celou sezonu, tak bych ji hodnotil pozitivně. Jízdu s Alpinou jsem si užíval a technika fungovala naprosto skvěle, až na závodní víkend v Mostě, kde jsem nedojel ani jeden závod, ale to prostě k závodění patří. Vypíchl bych dva velké momenty v letošní sezoně. Nejdříve vytrvalostní závod na Red Bull Ringu, kde hrozně pršelo, já startoval až z 18. místa a přesto se mi podařilo vyhrát. Ten druhý byl slovenský vytrvalák, kdy jsem startoval poslední a dojel jsem druhý.

Díky tomu jsem se vrátil do hry o titul. To byly opravdu dva naprosto famózní závody. Chtěl bych poděkovat celé rodině, která mě neuvěřitelně podporuje, a to obzvlášť táta, který shání finance od sponzorů. I těm samozřejmě patří velký dík, bez nich by to nešlo.

 

IMG 2539

 

Také bych chtěl poděkovat přítelkyni, pro kterou to byla první závodní sezona a i přesto to zvládla psychicky naprosto skvěle, stejně tak její rodina, ze které jsou nyní velcí fanoušci motorsportu. V neposlední řadě bych chtěl poděkovat všem členům našeho týmu a všem, kteří za mnou v průběhu sezony stáli,“

A plány pro příští rok?

„Chci se neustále posouvat dopředu, takže bych rád přesedlal na nějaký novější vůz třídy GT3. Také máme v plánu absolvovat vybrané závody ADAC GT Masters,“ prozradil závěrem Jakub Kubas.

 

PR