říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

ÚSPĚŠNÉ PŘEDSTAVENÍ TÝMU ŠENKÝŘ MOTORSPORT NA MASARYK RACING DAYS

IMG 0723

 

Další velké představení jezdců týmu Šenkýř Motorsport a jejich vozů BMW Z4 GT3

Tradiční brněnská Podzimní cena Masarykova okruhu přinesla konečné rozluštění tajenky, která odhalila jména letošních šampiónů. Součástí tohoto finálového klání byl také brněnský tým Šenkýř Motorsport a jeho jezdci Tomáš Erdélyi, Štefan Rosina, Lubomír Jakubík a Michael Joos.

Ve hře bylo hned několik titulů. Velkou taktickou bitvu svedl ve sprintu třídy -3.5 Tomáš Erdelyi, který již druhým rokem usedá za volant vozu BMW M3 E36 GTR.

 

 

V případě tohoto sympatického slovenského závodníka šlo o zisk Zónového titulu a stejně tak i o vítězství v třetím ročníku ESET V4 Cupu. Po sobotním závodě, kdy se Erdélyi umístil na druhém místě mezi jezdci týmu Duck Racing Danielem Skalickým a Petrem Kačírkem, čekala na toto trio nedělní rozhodující bitva.

Proto, aby oba tituly zůstaly u týmu Šenkýř Motosport bylo nutné, aby Tomáš Erdélyi dokončil závod nejhůře jedno místo za Danielem Skalickým.

Byla to velká bitva a až do předposledního kola to vypadalo, že by se to mohlo podařit. V závěru závodu se Petru Kačírkovi podařilo Erdélyiho předjet a tím zajistit vítězství v ESET V4Cupu pro Daniela Skalického, který v konečném zúčtování vyhrál o dva body.

Třetí místo však Tomáši Erdélyimu stačilo na zisk titulu šampióna FIA Zóny střední Evropy pro rok 2015!

 

IMG 0695

 

"Trochu mě to mrzí. Přál jsem si vyhrát jak v Zóně, tak i v Esetu. Chybělo málo. Rád bych ale řekl, že Petr Kačírek jel velice dobře. Ani na moment se nevzdal a bojoval až do úplného konce, což se mu nakonec také vyplatilo. Vítězství v Zóně byl před sezónou můj cíl a jsem rád, že se nám jej podařilo naplnit. Velký dík patří Robertovi Šenkýřovi, klukům a vůbec celému týmu. Stejně tak i naším partnerům a rodině za jejich velkou podporu," řekl Tomáš Erdélyi po skončení závodu.

V brněnských závodech se poprvé představily také nové týmové vozy BMW Z4 GT3. A i tyto krásné sněhobílé vozy plnily ve víkendových závodech velice podstatnou úlohu. Do auta s číslem 11 na dveřích usednul německý závodník Michael Joos, pro kterého to byla premiéra s vozem specifikace GT3.

A premiéra to byla vskutku zdařilá. 24-letý Joos beze zbytku naplnil týmová očekávání a v obou závodech si dojel pro druhé místo, když nestačil pouze na nejrychlejšího Štefana Rosinu, který nastoupil s druhým vozem se startovním číslem 12.

"Byla to zajímavá a cenná zkušenost. Dvě druhá místa splnila má očekávání a já doufám, že získané zkušenosti budu moci zúročit při posledním závodním víkendu ADAC GT Masters na Hockenheimringu,"řekl Michael Joos při odjezdu z brněnského Automotodromu.

Rosina v průběhu letošního roku startoval v barvách týmu Racing Trevor. Při posledním závodě na Slovakia Ringu mu však shořel jeho vůz BMW Alpina B6 GT3 a protože Robert Šenkýř v minulosti s týmem Racing Trevor úzce spolupracoval, dohoda o podání pomocné ruky byla velice snadná. Vždyť Rosinovi šlo o mnohé. Ve hře nebylo pouze potvrzení zisku Zónového a domácího titulu ve Sprintu, ale především pak i celkové vítězství v ESET V4 Cupu.

 

IMG 0619

 

Štefan Rosina se již několik sezón řadí k těm nejlepším závodníkům Středoevropského regionu a tomuto renomé dostál také v Brně. S velkým přehledem zvítězil v obou závodech a to navzdory faktu, že do nedělního závodu startoval po malé kolizi v kvalifikaci až ze samotného konce roštu. Díky tomuto nedělnímu vítězství zvítězil s náskokem18-ti bodů před Slovincem Avbeljem a po dvouletém kralování Miroslava Konopky tak udržel tento triumf pro slovenské barvy.

"Byla to velká jízda a já si to hodně užil. Z-čtyřka byla skvěle připravena a já věděl, že nesmím udělat chybu. Má rychlost byla dobrá a tak se mi dařilo předjíždět jedno auto za druhým. Jediný, kdo mě výrazněji zdržel, byl paradoxně můj stálý týmový partner Jakub Kubas. Byl to fantastický víkend, za nějž bych chtěl poděkovat všem lidem z týmu ŠenkýřMotorsport a stejně tak i lidem z mého domácího týmu Racing Trevor," řekl po závodě čerstvý šampión sezóny 2015.

No a aby toho nebylo málo, tak bílá Z-čtverka byla i u zisku celkového vítězství v kategorii ESET Endurance, které díky vítězství v sobotním hodinovém závodě získal další slovenský jezdec Lubomír Jakubík, jehož týmovým parťákem nebyl nikdo jiný než Štefan Rosina.

 

IMG 0919

 

Závěrečné hodnocení pak pronesl i šéf týmu, pan Robert Šenkýř: "Těžko hledat kritická slova, byl to víkend podle našich představ.  Obě Z4 GT3 ukázaly svůj potenciál, všichni jezdci si s nimi bez problémů poradili a dojeli si pro své tituly. Při letošním účinkování v ADAC GT Masters jsme se mnohé naučili a já jsem rád, že jsme náš potenciál mohli ukázat i doma. Velkou radost mám i z výkonů a výsledků Tomáše Erdélyiho, který si po zásluze dojel pro letošní titul Mistra FIA Zóny."

 

PR