říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

KAREL HANIKA V MALAJSII NEDOJEL

IMG 4207

 

Vcelku nadějně probíhající víkendové snažení utnul pád v závodě. Karel Hanika se tak z Velké ceny Malajsie vrací bez bodů, a proto na vystoupení v předposledním závodě mistrovství světa silničních motocyklů na Sepang International Circuit nebude vzpomínat v nejlepším.

Tropické vedro sužovalo všechny piloty, stejně jako smogový problém, kvůli němuž byla v sobotu ráno na trati snížená viditelnost. „Během tréninku jsem měl dobré tempo, nastavení bylo víceméně správné a cítil jsem se pohodově. Jen v kvalifikaci jsem na trati nenašel dostatek místa na to, abych udělal rychlejší kolo,“ začal své vyprávění brněnský závodník.

„Start se mi povedl, získal jsem pár pozic a jelo mi to celkem dobře. Jenže pak jsem musel hodně bojovat s motorkou, abych stačil ostatním. Kvůli pár jezdcům jsme pak s Dannym Kentem asi o dvě vteřiny vypadli z první skupinky, ale pak jsme je stíhali,“ pokračoval.

V tu chvíli se závodník týmu Red Bull KTM Ajo pohyboval hodně na hraně a k nešťastnému okamžiku došlo v sedmém kole. „Ve všech výjezdech jsem ztrácel. Bylo velice těžké udržet tempo a pak jsem to jednou přepísknul a spadnul. Ze závodu jsem docela zklamaný, protože to mohlo dopadnout dobře, ale když jsem jel na limitu, tak mi vibrovalo zadní kolo,“ krčil rameny.

„Mrzí mě to. Je to další pád, přišel jsem o další body, ale nedá se nic dělat. Mám trochu poraněný kotník a loket, ale není to nic vážného. Mým cílem je ve Valencii dobře zakončit sezonu a hned potom začít s přípravou na nový ročník šampionátu,“ dodal devatenáctiletý mladík směrem k letošnímu závěrečnému závodu, který se ve Španělsku pojede 8. listopadu. 

PR