říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

HANIKA POJEDE MAHINDRU

IMG 0248

 

V průběhu Velké ceny Japonska v Motegi, kde dojel Karel Hanika ve třídě Moto3 osmý, se objevila informace o změně jeho týmu. Ve zbývajících třech závodech letošního mistrovství světa silničních motocyklů pojede Kája jako dosud v barvách stáje Red Bull KTM Ajo, ale od příští sezony bude nastupovat jako reprezentant týmu Outox-Mahindra.

 

„Chtěl jsem z Red Bull KTM Ajo odejít, a proto jsem se rozhodl neprodloužit smlouvu. Měl jsem víc nabídek, třeba i z vyšší kubatury Moto2, ale rozhodl jsem se pro stáj Outox-Mahindra. Jedná se o italský tým s velice šikovným šéfmechanikem. Díky tomu očekávám, že budu mít stoprocentně připravenou motorku,“ prozradil devatenáctiletý mladík.

V roce 2016 tak bude Karel Hanika sedlat indickou motorku, s níž v letošním šampionátu Moto3 nastupuje několik jezdců. „Uvidí se, jaký bude nový motocykl, nicméně věřím, že by mi tento přestup mohl pomoci v další kariéře,“ přál si Kája, který jako vítěz Red Bull Rookies Cupu vstoupil v roce 2014 do mistrovství světa. Loni skončil v Moto3 osmnáctý, letos je tři závody před koncem šampionátu sedmnáctý.

Týmovým kolegou brněnského jezdce by měl být sedmnáctiletý Jihoafričan Darryn Binder, mladší bratr jeho nynějšího týmového kolegy z Red Bull KTM Ajo Brada Bindera, a italský motocyklista Alessandro Tonucci. Stáj Outox potvrdila , že jednání s Karlem Hanikou probíhala několik týdnů. K finální dohodě a podpisu smlouvy prý došlo už v průběhu zářijové Grand Prix Aragónu.

 

PR