říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

ÚSPĚŠNÝ PETR SVOBODA

  DSC 0630

    Dne 2.8.2014 se jel za slunečného počasí a vysokých teplot již pátý závod  německého šampionátu ADAC mini bike cup v  Templíně.

      V třídě Nachwuchsklasse v obou kvalifikacích dominoval s výbornými časy náš jezdec Petr Svoboda, který jediný byl schopen posunovat své časy, které soupeři s velkým úsilím nebyli schopni atakovat, přesto TOP 8 bylo v rozmezí 0,7s. 

      Do závodu startoval z první pozice, kde bezchybným startem v první zatáčce vedl celé pole. Po devět kol se snažil nasadit tempo a odjet, ale i soupeři jeli vyrovnaně a bylo jasné, že v posledních kolech půjde do tuhého.

    V závěru na něj zaútočil  Fröde s kterým si několikrát vyměnil pozice a nakonec projeli cílovou páskou v pořadí   Paul Fröde (D), Petr Svoboda (CZ) a Joshua Bauer (D). Fröde dostal penalizaci za jump start tak pořadí skončilo takto: 1. P.Svoboda (CZ), 2. J.Bauer (D), 3. O.Vostatek (CZ).

     Druhý závod probíhal stejně dramaticky a atraktivně pro diváky, Petr polovinu závodu vedl a potom se utrhla skupinka třech jezdců, kteří spolu sváděli dramatické souboje až do cílové rovinky kdy dojeli v pořadí : 1.Joshua Bauer (D), 2.Petr Svoboda (CZ), 3. Paul Fröde (D). Všem blahopřejeme.

Petr: „ S výsledkem jsem velice spokojený, nebylo vůbec jednoduché jet první a dostat se do správného tempa.             Děkuji především mému mechanikovi za cenné rady a za skvěle připravenou motorku. „

Zdroj: RST