říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

KDO A KDE V MOTOGP V ROCE 2015 ?

AKTUALIZOVÁNO...

 

Sobota 418-Cal Crutchlow-MotoGP

Cal Crutchlow končí po sezóně u Ducati a příští rok pojede na motocyklu Honda v týmu LCR. Tato zpráva spustila kolotoč možných přestupů a spekulací. Stefan Bradl tak končí u LCR a spekuluje se o jeho přesunu do týmu NGM Forward Racing. U LCR by mohl být týmovým kolegou Cala Crutchlowa favorit třídy Moto3 Jack Miller – pokud tedy LCR pojede i s druhým motocyklem.

Zároveň se také objevila zpráva, že Colin Edwards, který již oznámil ukončení svého působení v MotoGP po letošní sezóně, nepojede už ani brněnský závod a sympatického Američana nahradí do konce sezóny Alex de Angelis. Jestli Alex zůstane u týmu i v dalším roce je ve hvězdách.

Platné a potvrzené kontrakty mají pro rok 2015 zatím Marc Marquez a Dani Pedrosa u Repsol Honda, Valentino Rossi u Movistar Yamaha, Andrea Dovizioso a Iannone u Ducati Team, Cal Crutchlow u LCR, Nicky Hayden u Drive M7 Aspar a samozřejmě Karel Abraham v týmu Cardion AB.

U dalších jezdců se jedná zatím jen o nepotvrzené zprávy. Jorge Lorenzo údajně podepsal prodloužení o rok u Yamahy, u Suzuki, která se vrací do MotoGP, by mohl jet Aleix Espargaro společně s Maverickem Viňalesem. Dalším „novým“ týmem má být Aprilia, za kterou by mohl nastoupit Marco Melandri a Danilo Petrucci. Týmy PBM a Ioda pravděpodobně v příští sezóně na startovním roštu neuvidíme.

P20140807151148921

  • Yamaha oznámila prodloužení smlouvy i se svým druhým jezdcem. Jorge Lorenzo tak bude za tovární tým Yamaha závodit i v roce 2015 a 2016.  

 

  • Očekávané se stalo skutečností a Stefan Bradl podepsal u týmu NGM Forward roční smlouvu.

JM

Foto: Movistar Yamaha