říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

Premiérový závod WorldSBK má Ondřej Ježek za sebou!

98a936de 294a 4a5f a349 2351729e8ff6

Na okruhu Phillip Island v Austrálii začalo prvním závodem MS Superbike. Ondřej Ježek jej při svém debutu mezi elitou dokončil na 18. místě.

Při prvních testovacích dnech začátkem týdne se tým potýkal s nastavením podvozku k požadovanému gripu zadního kola, díky kterému ztrácel na výjezdech. Dnešní výsledky kvalifikační Superpole byly pozitivnější než při testech a dalo se předpokládat, že se Ondra bude moci ukázat více. V průběhu dne se teplota tratě zvedala, a nastavení podvozku na rychlé kolo nebylo optimální pro delší závod. To vše se podepsalo na umístění, kterým byla výsledná 18. pozice.

 

e95e138a 8f3f 4344 a3ad 7e6f349281b8

 

„Dnes jsme udělali opět velký krok dopředu. Ráno jsem byl dokonce 11., v superpole až 19., protože jsem v nejrychlejším kole chyboval, nicméně od 5. řady mě dělilo opravdu málo. Bohužel jsme vinou nedostatku testování nestihli vyzkoušet motorku na delší vzdálenost. To byl prakticky křest ohněm až v závodě a také se to projevilo. Chtěl jsem bojovat s Badovinim a Russem o pozice, ale bohužel jsem při předjíždění vyjel z trati a pak už se nedostal do takového tempa, abych kluky dojel. V posledních kolech časy na kolo nebyly tak tragické oproti konkurenci, ale z mé pozice už to bylo spíše jen o sbírání dát pro zítřejší závod. Musíme se zaměřit na průběh změny přilnavosti během závodu a to u obou kol. 2. závod startuje v neděli v 5:00 a sledovat jej můžete opět na programu Eurosport 1. Děkuji za podporu a přízeň! Ondra.“ 

 

TZ týmu, foto: Rob Gray