říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

Druhý závod u protinožců skončil způsobem Start – Cíl!

jezek1 

Nedělní jízda MS Superbike 2017 na okruhu Phillip Island v Austrálii dnes dokončil Ondřej Ježek na 17. pozici. Od vydařeného startu se řadil na pozicích kolem 17. místa a tak také po pár soubojích dokončil dnešní závod.

Když se ohlédneme za uplynulým týdnem, je z výsledků jasné, že Ondřej spolu s týmem Grillini Racing udělali velký kus práce. Seznámení se s novým strojem doprovázel první pád v testech, následně nastavení tíženého gripu pro výjezdy až k přizpůsobování se změnám povětrnostních podmínek. I přes vyšší teplotu při dnešním závodu se Ondrovi podařilo dojet o stupeň lépe než včera.

 

276c6ba2 8333 4dbe 9df8 03da30e9ed1d

 

Ondřej Ježek: „Dnešní závod byl pro mě bohužel dost nudný. Start mi celkem vyšel a pak jsem se zařadil někde kolem 17. místa. Chtěl jsem se co nejdéle držet skupiny, kde jel Savadori, Bradl, Ramos a další. Bohužel jsem s nimi ztrácel kontakt na rovině a bylo velmi těžké tuto ztrátu dohánět zpátky. Nezbývalo než se pak soustředit na boj s Badovinim a Russem. Cítil jsem, že bych je dnes mohl oba porazit. Bohužel oba dva v našem boji nezaviněně spadli, a já tak byl 12 kol před cílem úplně sám. Jednou jsem po chybě vyjel do trávy a potom už jsem se rozhodl neriskovat a závod dojet. Motorka se mi zdála o malinko lepší než včera, nicméně i kdybych tlačil na pilu, tak na lepší pozici bych stejně nedosáhl. Svoji premiéru každopádně vůbec nepovažuji za kdoví jak tragickou. Na této motorce jsem poprvé v životě seděl až tady v Austrálii. Ze začátku to vypadalo, že budu rád za každou jízdu, kdy nebudu v této brutální konkurenci poslední, nakonec jsem v některých částech víkendu nakoukl i hlouběji do startovního pole. Zaznamenal jsem i 16. nejrychlejší čas týdne, což je pozitivní. Budu ale potřebovat pár koní navíc a ještě trochu vylepšit podvozek, abych se v pořadí držel i v závodě.

 

dd8f51f5 e254 416f 8c13 12bb6ba37a1e

 

Před dalšími závody, které se pojedou 10. - 12. března v Thajsku na Chang International Circuit, čeká Ondru v příštím týdnu aklimatizační pobyt na Bali.

 

TZ týmu, Foto: Rob Gray, Jaromír Havránek, Fabrizio Porozzi