říjen 23, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

Franco Morbidelli pojede v roce 2018 Moto GP

170625 flead

 

Tým Estrella Galicia 0,0 Marc VDS oznámil, že Franco Morbidelli prodloužil s týmem smlouvu a přestoupí v roce 2018 do královské třídy Moto GP.

Morbidelli, který vede šampionát Moto2, zůstane v týmu EG 0,0 Marc VDS další dva roky. Smlouva taky zahrnuje možnost třetího roku, pokud bude Ital chtít s týmem pokračovat i v roce 2020.

Franco debutoval s týmem EG 0,0 Marc VDS v roce 2016, kdy si při cestě za čtvrtým místem zajistil osm pódiových umístění. Letošní sezónu zahájil vítězstvím v Kataru, ke kterému pak přidal ještě vítězství v Argentině, Austinu a Le Mans.

Nyní vede šampionát o sedm bodů před Tomem Lüthim.

 

Franco Morbidelli

„Nejprve chci poděkovat Marcu van der Stratenovi a Michaelu Bartholemymu za to, že mi věří a že mi dali tuhle příležitost. Díky mému týmu, který vše zařídil a umožnil mě soustředit se na závodění, a také na jezdeckou akademii. Je dobré, že je vše zajištěno tak brzy v sezóně, protože se teď můžu plně soustředit na to, co musím letos v Moto2 udělat. Jsem vzrušený myšlenkou na MotoGP a jsem šťastný, že jsem tento krok do královské třídy udělal s týmem a s lidmi, které znám a se kterými jsem již pracoval. Je to velká výzva, ale určitě se na ni těším.“

 

dg2 5936

 

Marc van der Straten – prezident týmu Marc VDS

„Jsem rád, že jsme si zajistili Franca Morbidelliho dlouhodobou smlouvou, díky které bude reprezentovat tým od roku 2018 v MotoGP. Franco byl neznámý, když k nám přišel na začátku roku 2016, ale dali jsme mu šanci, protože jsme viděli jeho potenciál. Z naší strany to bylo dobré rozhodnutí, protože on nejen prokázal potenciál, ale jeho progres opravdu dalece překonal naše očekávání. Vede šampionát potom, co ovládl první závod a jsem si jistý, že se rychle přizpůsobí MotoGP, jakmile tento krok učiní na konci roku. Nyní má ale jiné priority, jmenovitě získání jeho prvního a druhého týmového titulu mistra světa.

 

JM

Zdroj: TZ týmu

Foto: EG 0,0 Marc VDS