říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

PETR FULÍN PŘEDSTAVIL SVÉ ZÁVODNÍ PLÁNY

p971434 hr

Dvojnásobný vítěz Evropského poháru cestovních vozů a dvojnásobný vítěz ankety Zlatý volant Petr Fulín představil své plány (nejen) pro nadcházející sezonu. Český závodník se pokusí navázat na své dosavadní triumfy v ETCC s vozem SEAT Leon Cup Racer v barvách českého zastoupení španělské značky a týmu Křenek Motorsport.

Během šestidílného ročníku 2015, kdy se závody Evropského poháru představí také v Brně a na Slovakiaringu, pojede Fulda v našlapané kategorii cupových Leonů, čímž se po třech letech vrací za volant španělských závodních vozů. "Loňská sezona byla fantastická a rozhodně nebude snadné podobný úspěch zopakovat, Nový Leon je však úplně nové auto na nejvyšší technické úrovni, takže věřím, že s podporou zkušeného týmu Křenek Motorsport a českého zastoupení značky SEAT budeme v závodech ETCC opět určovat tempo," řekl k ambicím zatím dvouletého projektu Petr Fulín.

Optimismus s dvojnásobným šampionem sdílí také Aleš Novák, ředitel divize SEAT Česká republika : "Je fantastické, že budeme po několika letech v nové sezoně vídat Petra Fulína opět za volantem okruhového Leonu, a jsme rádi, že nejtalentovanějšího českého okruháře současnosti můžeme v jeho snaze o maximální výkony podporovat nejlepší závodní technikou značky SEAT. Jsme přesvědčeni, že nový Leon Cup Racer má všechny předpoklady k tomu, aby s ním Petr bojoval o nejvyšší pozice v ETCC."

Kalendář závodů Evropského poháru cestovních vozů 2015:

3. 5. Hungaroring

21. 6. Slovakiaring

28. 6. Le Castellet

6. 9. Brno

20. 9. Zolder

11. 10. Pergusa

SEAT Leon Cup Racer:

motor 2.0 TSI

výkon 243 kW

točivý moment 400 Nm

hmotnost 1150 kg

rozměry 4363 mm (délka) x 1950 mm (šířka)

 

Zdroj: the22fulda.com