říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

Premiéra v Mnichově: IAA MOBILITY představuje světu mobilitu budoucnosti

IAA1

 


Největší živá a online událost roku - Více než 1 000 vystavovatelů a řečníků - Cesta mobility ke klimatické neutralitě - Více než 100 světových premiér - Dialog a interakce jsou ústředními prvky.

 IAA MOBILITY 2021 se bude konat v Mnichově od 7. do 12. září. IAA MOBILITY je tak po omezení výluky první velkou mezinárodní akcí v Německu. Spolková kancléřka Dr. Angela Merkelová zahájí 7. září MOBILITU IAA.

"Mobilita je jedním z hlavních témat společnosti." IAA MOBILITY se koná proto, že lidé po celém světě hledají lepší řešení svých potřeb v oblasti mobility a společnosti vyvinuly mnoho nových řešení, která by jim vyhověly a které chtějí prezentovat na mezinárodní scéně. Hlavním zaměřením budou řešení na cestě ke klimatické neutralitě. Skutečnost, že se IAA MOBILITY koná podle současných pravidel týkajících se koronaviru, je sama o sobě velkým úspěchem této akce, “vysvětluje prezidentka VDA Hildegard Müller.

 

 

FOTOGALERIE ZDE

 

 

IAA MOBILITY předvádí budoucnost mobility, aby ji bylo možné osobně vyzkoušet a prodiskutovat na místě. Více než 1 000 vystavovatelů a řečníků představí své nejnovější inovace a koncepty. Celkem bude zastoupeno téměř 700 vystavovatelů, včetně automobilových značek, značek jízdních kol, významných hráčů v technologickém sektoru a všech hlavních společností v dodavatelském průmyslu. IAA bude hostit více než 100 světových premiér. Nový koncept pro IAA MOBILITY je natolik atraktivní, že v jeho prvním ročníku se již zúčastnilo více než 70 značek z odvětví jízdních kol.

 

 

IAA3

 

 

Transformace na klimaticky neutrální mobilitu

IAA MOBILITY 2021 se zaměřuje na transformaci na klimaticky neutrální mobilitu jako na jednu z nejdůležitějších globálních výzev. Prezident VDA Müller vysvětluje: „Zavázali jsme se ke klimaticky neutrální mobilitě. Naším cílem je udělat z transformace úspěšný příběh pro německý automobilový průmysl, a tím i pro samotné Německo. “

Žádná jiná událost nikde na světě nespojuje různé formy mobility v tak těsných prostorách. A žádná jiná událost na světě nezve lidi, aby se v takovém rozsahu připojili k debatě o správné cestě k klimaticky neutrální mobilitě. To je celosvětový unikát a představuje to obrovskou příležitost. “

IAA MOBILITY 2021 dává mobilitě budoucnosti nový domov v Mnichově. "Ukazujeme, co přinese zítřek." IAA MOBILITY 2021 má proto zcela správně slogan: Co nás posune dál“, “říká Müller.

 

 

IAA2

 

 

Klaus Dittrich, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Messe München a spoluorganizátor IAA MOBILITY, dodává: „Naším cílem je, aby se IAA MOBILITY změnilo z Mnichova na globální centrum pro mobilitu budoucnosti pomocí nového atraktivního konceptu. Do této akce zapojujeme celé město. A umožnit každému, kdo má zájem, podílet se na prožívání „budoucnosti mobility“. V této podobě je to jedinečné - nejen v Německu, ale i na celém světě. “

Dittrich pokračuje: „Dialog se všemi, včetně kritiků, a hledání dobrého společného řešení jsou principy naší demokracie a základem transformace, kterou společnost přijímá. Upřímná, kontroverzní a zejména mírumilovná debata je proto ústředním prvkem IAA MOBILITY v Mnichově.

"Každý dialog o budoucnosti mobility musí vzít v úvahu skutečné životy a touhy lidí v městských i venkovských oblastech." Těšíme se na diskusi, zejména proto, že očekáváme lidi s naprosto odlišnými názory a stanovisky. Ti, kdo volají po nových způsobech myšlení, musí být také otevřeni novému vývoji, “říká Müller.

Základním pravidlem pro přijetí do IAA MOBILITY je, že návštěvníci a vystavovatelé musí být uzdraveni, očkováni nebo testováni (v souvislosti s koronou)-což je osvědčené opatření. Müller dodává: „Jsme si jisti, že s dobře navrženou a koordinovanou hygienickou a bezpečnostní strategií bude IAA MOBILITY úspěšná a bezpečná.“

 

 

IAA4

 

 

Formáty a nabídky na IAA MOBILITY

„Summit IAA MOBILITY“ v mnichovských výstavních síních je místem, kde se setkají obchodní návštěvníci a odborníci z celého světa, aby diskutovali o inovativních řešeních mobility a světových novinkách. Vedle renomovaných výrobců vozidel se budou konat prezentace dodavatelských firem, více než 75 startupů a předních společností z technologického a IT průmyslu. Kompletní seznam vystavovatelů je k dispozici zde. Zde je k dispozici podrobný plán stránek ukazující všechna místa a nabídky.

„IAA MOBILITY Open Space“ je místem pro prezentace inovací od předních výrobců automobilů a jízdních kol - přímo v srdci města. Platforma pro setkání sektoru mobility. Přehled prezentací ve městě je k dispozici zde.

IAA MOBILITY nabízí návštěvníkům poprvé možnost vyzkoušet si více než 250 nových a udržitelných vozidel

 

Text: Jaroslav Mareček

Zdroj: IAA Mobility

Foto: Tomáš Prostějovský, Jaroslav Mareček