říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

ŠENKÝŘ MOTORSPORT MÍŘÍ DO ADAC GT MASTERS 2015

3

Český tým Šenkýř Motorsport oficiálně potvrzuje svůj vstup do mistrovství ADAC GT Masters 2015.

Brněnský tým kolem majitele a jezdce Roberta Šenkýře vstupuje do této „Ligy pro supersporty“ s továrním vozem BMW Z4 GT3.

S technickou podporou BMW Motorsport GmbH, Mnichov, je tým dobře vyzbrojen a schopen ukázat svůj potenciál v tomto kvalitním GT mistrovství.

Prvním jezdcem týmu pro ADAC GT Masters bude 24-letý Čech Jakub Knoll, úřadující Mistr ČR a FIA CEZ ve třídě GT3.

Knoll zahájil svoji závodní kariéru již v osmi letech a získal několik mistrovských titulů v autokrosu. Jeho závodní kariéra pokračovala přes Formuli Renault 2,0l, Lamborghini Supertrofeo a Renault Megane Cup až k Mistrovství FIA GT3 a FIA CEZ Zóně, kde v sezóně 2014 dokázal vybojovat mistrovský titul.

 Místo druhého jezdce je ještě stále v jednání. Z několika zájemců z různých zemí  jej ale tým s určitostí představí již v krátké době.

 BMW Z4 GT3 brněnského týmu je v nových bílých barvách již připraveno k prvnímu jarnímu rolloutu. Konečný design pro sezónu 2015 bude představen až po dokončení všech sponzorských jednání. Již teď je ale již jasno, že s týmem i nadále pokračují jeho dlouholetí partneři jako KW Automotive, Drexler Motorsport, Ravenol a Schrick.

Velmi hrdý je tým i na novou spolupráci s Race Navigator One, který se bude při všech závodech ADAC GT Masters starat o sběr a vyhodnocování dat.

2

 „Jsme malý, ale vysoce motivovaný tým s mnoha závodními zkušenostmi, který se chce zapsat do ADAC GT Masters jako férový partner. Našim jezdcům chceme poskytnout perfektní podmínky k tomu, aby se mohli soustředit na dosažení těch nejlepších výsledků. Zároveň jsme zcela otevřeni k jednání s dalšími jezdci a partnery, kteří by s námi chtěli vstoupit do této nejvyšší ligy GT sportu. Tým rozšířil svoje zázemí a bude schopen působit na více frontách. Díky tomu se samozřejmě zúčastníme i seriálu FIA CEZ zóny, kde nasadíme  dva vozy BMW M3 GTR do obou nejsilnějších tříd. Z testovacích a prezentačních důvodů je možný  i start  BMW Z4 GT3 v 1-2 závodech FIA CEZ,“ řekl šéf týmu Robert Šenkýř.

TZ týmu