říjen 22, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ
Na Masarykově okruhu zahřmí vozy Formule 1. Fanoušky potěší premiéra Lotusu a flotila Toro Rosso

Na Masarykově okruhu zahřmí vozy Formule 1. Fanoušky potěší premiéra Lotusu a flotila Toro Rosso

Hned čtyři bývalé monoposty Formule 1 se o víkendu 10. a 11. září představí v ostré akci na Masarykově okruhu v Brně.

Kromě závodů formulí nabídne tradiční podnik Masaryk Racing Days souboj středoevropské okruhové elity.

Šampionát BOSS GP se dvěma závody v Brně posune do druhé poloviny svého kalendáře. V sérii startují silné formule specifikací F1, GP2, World Series nebo A1 GP. „Fanoušky pochopitelně nejvíc zajímají bývalé monoposty Formule 1 a tentokrát přijede opravdu silná sestava. Vůbec poprvé do závodu BOSS GP letos odstartuje Lotus T127 z roku 2010, který v šampionátu F1 pilotovali Jarno Trulli a Heikki Kovalainen,“ říká sportovní ředitel Automotodromu Brno Miroslav Bartoš. K monopostu s osmiválcovým motorem Cosworth se připojí hned tři stroje Toro Rosso.

 

Masaryk racing days 2021 patekIMG 2504

 

Thomas Jackermeier bude pilotovat vůz ve specifikaci STR3, se kterým si své první vítězství ve Formuli 1 na okruhu v Monze připsal Sebastian Vettel. Na startu nebude chybět ani držitel oficiálního traťového rekordu Automotodromu Brno a aktuální lídr šampionátu Ingo Gerstl s monopostem Toro Rosso STR1 z roku 2006. S vozem stejné specifikace se divákům v Brně představí Florian Schnitzenbaumer .

 

Masaryk racing days 2021 SO NEIMG 4517

 

Startovní pole nabídne silnou domácí účast

Mezi závodníky FIA Central European Zone a ESET Cup Series najdou návštěvníci celou řadu domácích týmů. Například v hlavním závodě GT automobilů a sportovních prototypů to budou hned tři vozy Lamborghini Super Trofeo EVO2 brněnského závodního týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra. „Loni jsme Brno vynechali, protože se kryl s naším prioritním šampionátem Lamborghini Super Trofeo Europe. Letos to chceme vynahradit tím, že sprinty pojedeme se všemi třemi auty,“ říká manažer týmu Jiří Mičánek mladší a upozorňuje, že pro okruhové fanoušky to bude první příležitost vidět v Česku Huracán ve specifikaci EVO2, která se představila teprve letos na jaře.

 

Masaryk racing days 2021 SO NEIMG 4267

 

Neomezený přístup do zákulisí

Pro návštěvníky je připraven pestrý doprovodný program. V sobotu od 18 hodin se mohou těšit na autorské čtení komentátora a fotografa Martina Straky z jeho nové knihy 1983 Vojtěch-Enge. V průběhu celého víkendu jsou naplánovány exhibice ve freestyle motocrossu. Do role závodníka se fanoušci mohou vžít na motokárové dráze nebo v F1 simulátoru. Pro děti bude k dispozici skákací hrad.

Jednodenní a víkendové vstupenky bude možné pořídit přímo na pokladnách Automotodromu Brno. Naproti sedadlovým tribunám bude k dispozici velkoplošná obrazovka. Parkování je zdarma. Pro cestující z Brna bude zdarma v provozu speciální linka MHD č. 400 odjíždějící z Mendlova náměstí.

 

Zdroj: AMD Brno