září 19, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

Masaryk Racing Days & F1 exhibice

Masaryk Racing Days Brno 2022 IMG 7704

Boj o tituly vrcholí. Masarykův okruh hostí premiéru TCR Europe, fanoušky potěší i monoposty Formule 1

Evropská série cestovních automobilů, vozy Gran Turismo nebo závody formulí. Automotodrom Brno se tento víkend 7. a 8. září stane dějištěm tradiční automobilové akce Masaryk Racing Days. Nabitý program nabídne ve dvou dnech celkem 14 závodů se silnou mezinárodní účastí.

 

MASARYK RACING DAYS 2023 NE IMG 3593

 

Poprvé v historii se fanouškům v Brně představí prestižní šampionát cestovních vozů TCR Europe. V něm startují upravené produkční automobily mnoha světových značek. „Tyto závody jsou atraktivní především díky vyrovnanosti startovního pole. Vzhledem k jednotné specifikaci aut jsou výsledky nepředvídatelné a diváci se mohou těšit na časté souboje mezi piloty. O to více, že se sezóna blíží ke svému konci. O celkovém vítězi může rozhodovat každý bod,“ zve na víkendové závody celoevropské série výkonný ředitel společnosti Automotodrom Brno Miroslav Bartoš. Situace na čele šampionátu je vyrovnaná, Franco Girolami a Aurélien Comte mají po osmi odjetých závodech shodný počet bodů.

 

Na Masarykově okruhu piloti šampionátu pojedou společně s partnerskou sérií TCR Eastern Europe. Zde do boje o vítězství promluví dvojice týmových kolegů ze stáje Hyundai / Janík Motorsport Maťo Homola a Adam Kout. „Je to určitě další velké plus pro diváky. Čím plnější startovní listina, tím zajímavější průběh závodu můžeme čekat,“ dodává Bartoš.

 

amd image002

Časový plán, startovní listiny a vše co potřebujete vědět ZDE

 

O titulech se definitivně rozhodne v závodech vozů Gran Turismo a sportovních prototypů, do kterých odstartují zvučná jména z řad domácích jezdců. Za volant Mercedesu AMG GT4 usedne bývalý šampion evropského mistrovství tahačů Adam Lacko. „Brněnský okruh mám velmi rád, je to trať s bohatou historií a vždy skvělou atmosférou. Chci všem ukázat, že Buggyra je připravena bojovat o nejvyšší příčky a udělat radost všem našim fanouškům,“ říká ke svému startu pilot stáje Buggyra ZM Racing. Dále se návštěvníkům představí například Petr Fulín s Audi LMS GT3 nebo dvojice vozů Lamborghini Huracan SuperTrofeo EVO2 domácího týmu Mičánek Motorsport.

 

Masaryk Racing Days Brno 2022 IMG 7746

 

Příznivci formulových závodů se mohou těšit hned na dvojnásobnou porci akce. V rámci Masaryk Racing Days vyrazí do ostrého boje monoposty v takzvané Divizi 2 a šampionátu F4 CEZ. V něm startují mladí jezdci a nabídne silnou tuzemskou účast. Do monopostů s motorem Abarth 1,4T usednou Max Karhan, Miroslav Mikeš a Marek Mičík. Jezdkyni Michelle Jandovou z účasti na poslední chvíli vyřadilo zranění při tréninku. Lídrem šampionátu je Oscar Wurz, syn bývalého závodníka Formule 1 Alexandera Wurze.

 

MASARYK RACING DAYS 2023 NE IMG 3811

 

Víkend okoření F1 exhibice

Organizátoři si pro diváky připravili bohatý doprovodný program. Celkem šestkrát za víkend na závodní trať vyrazí v rámci exhibice bývalé monoposty Formule 1 a další zajímavé stroje. Před hlavním nedělním závodem je na programu letecká exhibice sportovních letadel.

 

IMG 9842

 

„Návštěvníci také mohou absolvovat vyhlídkový let vrtulníkem a užít si závody z jiné perspektivy,“ dodává manažerka akce za Automotodrom Brno Jana Božková. Připravena je i expozice závodních speciálů ze slavného závodu Rallye Dakar, automobilový simulátor, páteční vědomostní kvíz nebo sobotní talkshow hlasatele Masarykova okruhu Martina Straky

 

TZ Automotodrom Brno