září 19, 2024
Sponsored byLogo GNOME TECHNOLOGY


Logo KUBA GURECKÝ

Masaryk Racing Days 2024

IMG 9841

Vítězný double pro Karhana. Návštěvníky Masaryk Racing Days potěšil úspěch českých závodníků

14 víkendových závodů nabídl program automobilových Masaryk Racing Days. Z domácích závodníků se víkend vydařil především Maxi Karhanovi, který ovládl dva ze tří závodů formulové série F4 CEZ.

 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY ZDE

 

Šestnáctiletý Max Karhan startující v barvách týmu Jenzer Motorsport výrazněpromluvil do situace na čele celkového pořadí šampionátu F4 CEZ. Vyhrál dvě ze tří víkendových klání a stíhá lídra bodování Oscara Wurze. Syn bývalého závodníka Formule 1 byl před víkendem hlavním favoritem, ale i kvůli problémům na startu v prvním závodě očekávání nepotvrdil. Finále formulové série, které piloty čeká na rakouském Salzburgringu, tak bude velmi napínavé.

 

IMG 0488

 

Premiéra série TCR Europe na Masarykově okruhu nabídla dva divácky atraktivní závody, ve kterých se výrazně prosadila česká a slovenská stopa. První závod, který se jel společně s partnerskou sérií TCR Eastern Europe, celkově vyhrál lídr pořadí Franco Girolami před Aurélienem Comtem, třetí dojel slovenský závodník Maťo Homola. Ten si tak zároveň připsal vítězství v samostatném hodnocení TCR Eastern Europe.

 

IMG 9794

 

Druhý společný závod dvojici favoritů Aurélien Comte a Franco Girolami nevyšel. Z celkového vítězství se radoval maďarský závodník Levente Losonczy, druhý skončil Ignacio Montenegro a bronzovou pozici obsadil Viktor Andersson. Z vítězství v nedělní klasifikaci TCR Eastern Europe se radoval Adam Kout. „Bylo nabité startovní pole, krásné závody a spoustu aut na roštu. Včera se mi podařilo dojet na třetím místě, dnes mi vyšel na jedničku start. Sice jsem před první zatáčkou ztratil nějaké pozice, ale podařilo se mi je vybojovat zpět. Hodně jsem si hlídal opotřebení pneumatik a náskok před druhým Martinem Kadlečíkem,“ hodnotil uplynulý víkend český jezdec z týmu HYUNDAI/Janík Motorsport. Třetí pozici obsadil jeho týmový kolega Maťo Homola.

 

IMG 0275

 

Závody vozů Gran Turismo a sportovních prototypů

Spokojený s brněnským víkendem může být Adam Lacko z týmu Buggyra Racing. Se svým vozem Mercedes AMG GT4 ve své třídě ovládl oba sprintové závody a ve vytrvalostním hodinovém klání obsadil druhé místo.Kategorii GTC si podmanili závodníci týmu Mičánek Motorsport. První sprintový závod vyhrál Josef Záruba před Bronislavem Formánkem, v nedělním závodě si pořadí vyměnili. Třetí místo obsadil v obou případech Dennis Waszek. Oba sprintové závody třídy GT3 vyhrál Petr Fulín.Ve sportovních prototypech se ze sobotního vítězství radoval Emanuel Pedrazza, v neděli pak Marco Fink.

 

IMG 0257

 

Děj na závodní dráze obohatil doprovodný program, kterému vévodily jízdy bývalých monopostů F1 a letecká exhibice dvou ultralightů DirectFly Alto NG. Ty před hlavním nedělním závodem přistály na cílové rovince Masarykova okruhu.

 

TZ Brno Circuit